Més d'un centenar de professionals de la sanitat pública han participat en projectes d'ajuda humanitària

Guardar

sanidad_archivo
sanidad_archivo

Més d'un centenar de professionals de la sanitat pública valenciana ha col·laborat recentment en labors d'ajuda humanitària. La participació d'aquestes persones en els projectes d'ajuda humanitària es realitza de forma voluntària i s'acull a la regulació dels permisos que garanteix la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Aquesta oportunitat l'ha facilitada la nova normativa que va entrar en vigor l'any passat i que fomenta la participació del personal gestionat per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública en programes de cooperació per al desenvolupament sostenible o en accions humanitàries internacionals, incloses les emergències, tant com cooperants com en labors de voluntariat.

Professionals de l'hospital d'Ontinyent

En el Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent una desena de professionals participen anualment en programes d'ajuda humanitària.

Durant enguany quatre professionals de l'Hospital d'Ontinyent han participat en labors humanitàries en el que va d'any. Es tracta d'un facultatiu especialista en anestèsia, un especialista de ginecologia, una matrona i una especialista en pediatria.

El cap de secció d'anestèsia i reanimació de l'Hospital d'Ontinyent, Julian García Polít, ha participat en la missió de cooperació 'Oasi', que acaba de complir 14 anys. Aquest programa ofereix assistència sanitària, principalment a població infantil. L'acció es realitza en el bloc quirúrgic instal·lat en la localitat de Bombuaka, a la regió de Savannes, a Togo, i té una durada de dues setmanes.

En aquesta ocasió, ha realitzat més de 100 consultes mèdiques i 30 intervencions quirúrgiques en l'especialitat de traumatologia, patologia molt requerida per a retornar la funcionalitat a deformitats provocades per cremades.

Una altra zona d'acció humanitària ha sigut el Senegal, on Laia Segrelles, pediatra de l'Hospital d'Ontinyent, ha participat dins del projecte de cooperació de l'ONG Yakaar Àfrica en un equip mèdic i d'infermeria de deu professionals que van arribar a realitzar més de mil consultes en vint dies de treball.

La matrona Carmen Salido i el ginecòleg Francisco Romero han participat en un camp de refugiats migrants a l'illa de Lesbos, on han oferit assistència especialitzada en ginecologia i obstetrícia. L'activitat s'ha realitzat dins de l'organització Rowing Together, que ofereix suport humanitari en camps de refugiats procedents de Síria i Afganistan, en la seua major part.

Destacats