25n
25N
25N

Més de 40.000 sanitaris i sanitàries rebran una gratificació en reconeixement al sobreesforç realitzat durant la primera ona de la pandèmia

La Generalitat Valenciana destina 43 milions d’euros a aquesta compensació econòmica

Més de 40.000 sanitaris i sanitàries rebran una gratificació en reconeixement al sobreesforç realitzat durant la primera ona de la pandèmia
18/11/2020 -

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública reconeix el sobreesforç realitzat per més de 40.000 professionals sanitaris i sanitàries durant la primera ona de la pandèmia. La Generalitat Valenciana ha destinat a aquesta compensació, que afecta la major part de la plantilla, 43 milions d’euros, i es beneficiaran d’ella tots aquells treballadors i totes aquelles treballadores que van estar en primera línia en els mesos més durs de la pandèmia.

Són els i les professionals d’unitats de crítics, medicina interna, urgències o atenció primària en totes les seues categories alguns dels grups que percebran la compensació. També ho rebrà tot el personal que va patir el contagi de la COVID-19 o va estar en aïllament, així com els qui, voluntàriament o per necessitats organitzatives, van haver d’enfrontar-se en primera línia al virus.

A aquestes compensacions s’han oposat els sindicats representatius de la Sanitat valenciana, la pretensió de la qual és que es gratificara també als qui no van estar en primera línia.

Amb aquest reconeixement, la Comunitat Valenciana se suma a l’esforç econòmic per a agrair l’imprescindible paper que els i les professionals de la Sanitat van realitzar en els pitjors moments de la primera ona.

Amb la valenciana són 6 les autonomies que han decidit gratificar l’innegable esforç del sistema sanitari públic i el seu personal. Galícia proposa per als seus sanitaris una gratificació fixa de 250 euros per persona, mentre Castella i Lleó invertirà 20 milions en la compensació. Canàries gratificarà al 50% del personal sanitari amb una “paga” que suposa una despesa d’una mica més de 18 milions. També Andalusia i Catalunya gratificaran al personal sanitari de les seues comunitats autònomes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + cinc =