25n
25N
25N

Més de 300 joves de València i Castelló visitaran projectes socials per a trencar estereotips sobre pobresa i exclusió

Més de 300 joves de València i Castelló visitaran projectes socials per a trencar estereotips sobre pobresa i exclusió
11/10/2019 -

Més de 300 joves de València i Castelló podran trencar amb les visions estereotipades de la pobresa i l’exclusió social mitjançant el projecte ‘En Marxa per la Inclusió. Transmissió de valors solidaris, de la diversitat i el voluntariat entre joves’, que desenvolupen enguany l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i l’EAPN Comunitat Valenciana-Xarxa per la Inclusió (EAPN CV).

Durant els mesos d’octubre i novembre, joves de les dues províncies i personal tècnic de la Xarxa Jove de l’IVAJ es formaran i acostaran a la realitat de la pobresa i l’exclusió social en la Comunitat Valenciana, i “trencaran estereotips sobre persones i col·lectius que la pateixen”, mitjançant tres tallers formatius i un programa que ofereix 20 visites guiades a recursos d’entitats sense ànim de lucre que integren l’EAPN CV, segons ha informat aquesta última entitat en un comunicat.

El projecte té programades per als mesos d’octubre i novembre 12 visites a València a recursos de Acoec, APIP-ACAM YMCA, FISAT, Fundació Secretariat Gitano, Rais Llar Sí, Codifiva, Fundació Cepaim, Fundació Novaterra, Sant Joan de Déu Serveis Socials i Iniciatives Solidaries. També estan programades huit visites guiades a Castelló a projectes socials de Càritas Diocesana Segorbe-Castelló, FISAT, Creu Roja Castelló, PATIM, ACCEM, Acció contra la Fam i Fundació Secretariat Gitano.

De moment, ja han confirmat la seua participació estudiants dels centres IES Francesc Ribalta de Castelló, IES Andreu Alfaro de Paiporta, IES Josep Segrelles d’Albaida i el CFP Verge de Corts de València. La iniciativa contempla tres tallers formatius a l’octubre i novembre, dos en centres educatius de Castelló i València, i una altra més amb personal tècnic de l’IVAJ a Castelló.

Les formacions tenen com a objectiu posar en context el treball de les entitats d’inclusió i presentar l’estat de la pobresa i exclusió social en la Comunitat Valenciana, amb un acostament, al seu torn, al marc institucional que desenvolupa drets socials bàsics i buscant, així mateix, oportunitats i sinergies entre la joventut, l’IVAJ i les entitats d’inclusió social “amb la finalitat de facilitar la participació, l’accés a l’oci i la cultura a joves en risc de pobresa i/o exclusió social”.

Per part seua, la finalitat de les 20 visites guiades reunides en una Ruta per la inclusió social és donar a conéixer el treball que realitzen les organitzacions per la inclusió social de persones en situació de “major vulnerabilitat” i “quines són les claus i prioritats en la lluita contra la pobresa”.

Es pretén que els joves coneguen diferents realitats i aspectes de la pobresa i/o exclusió social en la Comunitat Valenciana, que s’acosten al context en el qual treballen les organitzacions, trenquen estereotips respecte a les persones afectades per aquesta realitat i s’informen sobre el valor del treball en xarxa i les opcions de voluntariat possibles.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × tres =