25n
25N
25N

Impuls a la xarxa de Metrovalencia: més de 26 milions per a la Línia 10

La Generalitat ha contemplat destinar 26,3 milions d’euros a l’L10 als pressupostos per a 2021

Impuls a la xarxa de Metrovalencia: més de 26 milions per a la Línia 10
11/11/2020 -

La Generalitat Valenciana continua apostant per la millora del transport públic valencià. La xarxa de Metrovalencia rebrà un fort impuls gràcies a la inversió que es preveu als Pressupostos de la Generalitat per a 2021. En total, es destinaran 26,3 milions d’euros per a la línia 10 de metro, que connectarà el barri de Natzaret amb el centre de València, a través del carrer Alacant.

Tal com va explicar el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, a aquest diari, després de l’última adjudicació, “tots els trams de la futura Línia 10 estan ja en marxa, en diferents fases, ja que hi ha projectes finalitzats, en obres o pendents de l’inici de les mateixes amb els tràmits administratius resolts”.

Sens dubte, un projecte important per a millorar la connectivitat de València, que avança segons els terminis previstos, i que resoldrà el deute històric que la ciutat tenia amb aquest barri valencià. No obstant això, no serà l’únic impuls a la xarxa de Metrovalencia. De fet, com ja va anunciar el president de la Generalitat, Ximo Puig, es posarà en marxa la construcció de la línia que connectarà l’Hospital La Fe amb l’estació del carrer Alacant, passant pel barri de Malilla.

Una connexió més que necessària per a la ciutat que el president, al Debat sobre l’Estat de la Comunitat Valenciana, ja va deixar clar que serà una de les voluntats del govern valencià.

La integració tarifària del transport metropolità de València

Es tracta d’un altre dels grans reptes del futur: unificar tot el transport públic en una sola targeta moneder. L’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV) ja està treballant en això, i es van fent xicotets passos perquè, abans que acabe la legislatura, existisca una completa integració tarifària entre l’autobús, el metro i, fins i tot la xarxa de Rodalia de Renfe.

De moment, l’ATMV ja ha fet un pas més enllà mitjançant la creació del bono de deu viatges per a la xarxa de MetroBus, que equipararà les tarifes a les quals ja té Metrovalencia. Encara no hi ha data d’eixida per a aquest Bono 10, encara que ja han informat que es podrà adquirir en tots els punts de venda de la xarxa de vendes d’ATMV com a estancs, quioscos i punts de venda habilitats per la xarxa de Logista, en l’aplicació RecargaMobilis i en les taquilles i màquines d’autovenda de la xarxa d’FGV i en l’Oficina d’Atenció al client de l’ATMV.

D’aquesta manera, les tarifes seran les següents: en la zona AB, els viatges eixiran per 1,04 euros en comptes d’1,45; per a la zona ABC, el preu es reduirà d’1,95 a 1,40 euros; i, en la zona ABCD, mentre en l’actualitat el bitllet senzill és de 2,80 euros, amb el bono nou el viatge eixirà per dos euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 2 =