25n
25N
25N

Més de 200 incidents en el primer dia de la Dana de desembre en la Comunitat Valenciana

Més de 200 incidents en el primer dia de la Dana de desembre en la Comunitat Valenciana
02/12/2019 -

El telèfon d’Emergències 112 ha rebut durant aquest dilluns 336 telefonades relacionades amb el temporal que afecta aquesta setmana a la Comunitat Valenciana, i que ha generat també 227 incidents, segons ha informat el Centre de Coordinació d’Emergències.

A causa de les pluges, els efectius del Consorci Provincial de Bombers de València han realitzat diversos serveis a Gandia i Alzira. Per part seua, els bombers de la Diputació d’Alacant han intervingut en vàries inundacions i dos serveis relacionats amb el trànsit. Els bombers municipals de València i Alacant no han tingut serveis pel temporal.

Són els efectes d’un temporal que ha deixat durant la tard pluges acumulades de 147 litres per metre quadrat (l/m2) a Barx (València), així com tempestes acompanyades d’aparell elèctric durant el matí i ones de més de tres metres.

La precipitació acumulada fins a les 18 hores, segons les xarxes de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, és de 147 litres a Barx, 111 a Miramar, 105 a Pinet i Oliva, 85 a Polinyà de Xúquer, 80 a Vilallonga, 73 a Ròtova, 65 a Alzira i Xàbia, 61 a Sueca i 44 a Xàtiva.

Les precipitacions han sigut persistents, d’intensitat moderada a forta en el litoral i prelitoral de València i nord d’Alacant. Puntualment han pogut tindre intensitat torrencial en la zona de Xàbia vora les 10 hores i intensitat molt forta també de manera puntual en altres localitats costaneres de la Safor, Marina Alta i la Ribera Baixa, segons Aemet.

Entre les incidències, la Policia Local de Bellreguard ha informat que la CV-673 (direcció del poble a les platges) i el Camí Vell de Gandia (a l’altura del cementeri) es troben tancats indefinidament. També la Policia Local de Gandia ha advertit en Twitter de problemes en punts inundables com la Marxuquera Carril-Convent, les platges de Camí Fons i zona Devesa, Rioja, Legazpi, i ha aconsellat als veïns que no vagaregen i no circulen amb cotxe llevat que siga necessari.

Aemet ha emés un avís especial de fenòmens adversos que adverteix que es tracta d’un temporal “d’anada i tornada” en la Comunitat, ja que després d’aquest dilluns la major adversitat estarà en el litoral de Múrcia i est d’Almeria el dimarts, però el dimecres serà el pitjor dia del temporal a la regió. En les primeres hores del dijous encara podrien persistir les precipitacions, però tendiran a remetre.

Aquest dilluns el CCE ha decretat la preemergència per pluges nivell taronja en el litoral sud de València i el litoral nord d’Alacant, així com per fenòmens costaners nivell taronja en el litoral sud de València i tota la costa alacantina.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis − 2 =