25n
25N
25N

L'Ajuntament de València i Creu Roja realitzen prop de 11.500 intervencions conjuntes d'ajuda davant la covid-19

Joan Ribó: “És el moment d’unir esforços entre l’Administració i la societat civil per protegir les persones més vulnerables”

L'Ajuntament de València i Creu Roja realitzen prop de 11.500 intervencions conjuntes d'ajuda davant la covid-19
07/04/2020 -

L’Ajuntament de València treballa conjuntament amb Creu Roja a la ciutat per fer front a la crisi generada per la COVID-19, mitjançant el Pla Respon de l’entitat social, que en estos moments se centra a donar suport en alimentació i productes d’higiene per a persones que viuen en assentaments i l’ajuda a domicili de les persones majors. Hui s’ha fet balanç d’actuacions a la ciutat des del passat 16 de març.

Actualment els Servicis Socials de l’Ajuntament de València treballen conjuntament amb Creu Roja Espanyola en intervencions d’emergència social per adaptar-les i personalitzar les ajudes. Així, en total i en coordinació amb la Regidoria de Drets Socials, ja s’han realitzat 11.446 intervencions amb persones en assentaments i amb persones usuàries de Servicis Socials de l’Ajuntament de València.

Des del 16 de març i diàriament, l’Ajuntament de València entrega ajuda alimentària a 430 persones en situació d’extrema vulnerabilitat, mitjançant el personal de Creu Roja i juntament amb la Policia Local de València. Són, en la seua majoria, famílies que viuen en assentaments i a les quals se’ls entrega alimentació bàsica diàriament, juntament amb kits d’higiene personal i per a la llar i roba d’abric.

El treball de Creu Roja Espanyola a la ciutat de València es completa amb l’atenció a persones en situació de vulnerabilitat, derivades per les diferents Administracions Públiques. En este sentit, ja han realitzat prop de 2.900 intervencions telefòniques, online i en els punts d’atenció, i un total de 177 entregues d’ajudes bàsiques. Així, durant les tres primeres setmanes d’este Pla d’actuació, Creu Roja Espanyola acumula un total de 14.400 intervencions a la ciutat de València. Es tracta d’un treball en plena coordinació amb les Administracions Públiques, on destaca la labor conjunta amb l’Ajuntament de València per arribar a les persones més vulnerables de la capital.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha valorat de manera “molt positiva” les actuacions conjuntes que estan duent a terme l’Ajuntament de la ciutat i Creu Roja: “Són moments durs per a tota la ciutadania, però especialment per a les persones més vulnerables. Per això cal redoblar esforços per estar al costat dels nostres majors, de les persones en situació de dependència, de les famílies en una situació de precarietat, de les persones sense sostre… És encomiable el treball de les regidories de Servicis Socials i Envelliment Actiu i de Policia Local, així com de Creu Roja, col·laborant colze a colze per fer front a una crisi de la qual només podrem eixir des de la responsabilitat de les institucions i la solidaritat: donant-nos suport els uns als altres com a societat”.

La presidenta local de Creu Roja Espanyola a València, Nieves Dios, ha valorat la participació ciutadana: “Percebem un gran suport per part de la societat cap a la nostra labor. Estem rebent de forma continuada l’oferiment de persones per a qualsevol mena de servici en estos moments tan difícils, un gest de generositat que procurem canalitzar cada dia. En estos moments, està resultant clau la gran implicació i dedicació de l’equip humà, tant de personal voluntari com de personal tècnic, per portar davant el nostre treball amb les persones que més ens necessiten”.

Cistelles bàsiques d’aliments per a majors

Les persones majors constituixen un altre dels col·lectius més vulnerables enfront de la COVID-19. Per això, la Regidoria d’Envelliment Actiu de l’Ajuntament de València entrega, a través del personal de Creu Roja, cistelles amb productes d’alimentació en els domicilis de les persones majors. Estes cistelles inclouen alimentació i productes bàsics d’higiene.

Les cistelles bàsiques d’alimentos garantixen les necessitats energètiques i nutricionals de les persones majors per a una setmana i permeten l’accés a alimentació variada i sana. Juntament amb els productes, Creu Roja inclou recomanacions nutricionals, propostes de menús i l’adaptació per a persones amb patologies cròniques o al·lèrgies. Este projecte, que es va posar en marxa el 31 de març, contempla l’entrega diària de 25 cistelles per a persones majors i es preveu aconseguir les 775 entregues al mes. Està vinculat al servici de l’Ajuntament de València per a l’atenció de majors i es pot sol·licitar a través del 900 525 798. Així mateix, es mantenen servicis essencials com la Teleassistència Domiciliària.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + 4 =

CCCC
torrent