25n
25N
25N

Més aules dignes: huit centres educatius obrin les portes aquest curs escolar i altres sis estan en construcció

Des de 2015, 36 nous centres educatius han obert les seues portes a la Comunitat Valenciana

Més aules dignes: huit centres educatius obrin les portes aquest curs escolar i altres sis estan en construcció
23/09/2020 -

El nou curs escolar continua desenvolupant-se tal com estava previst. Des de la Conselleria d’Educació han treballat, en coordinació amb els centres educatius, per a establir un protocol de seguretat davant la pandèmia del coronavirus, però, a més, han reforçat, significativament, els recursos per a poder posar en marxa totes les mesures acordades com la reducció de ràtios per aules i, per tant, el consegüent augment de la plantilla de professorat, entrades i eixides escalonades o espais covid als centres educatius.

I a totes aquestes noves mesures se sumen les accions que des d’Educació porten incorporant des de 2015 per a aconseguir un sistema educatiu més igualitari i de major qualitat. Un treball que es tradueix en l’augment de places d’escoletes i aules de 2 anys gratuïtes; en l’augment de persones beneficiàries de les beques menjador o de Xarxa Llibres; i en la millora dels centres educatius.

En aquest sentit, la Conselleria d’Educació ha informat que, des del curs 2015-2016, s’han construït un total de 36 centres educatius, posant fi al problema de barracons que arrossegava la Comunitat Valenciana. Però els treballs encara no han finalitzat. De fet, en aquest curs escolar, huit nous centres educatius obriran les seues portes, gràcies a una inversió de 27 milions d’euros.

El passat 7 de setembre, cinc d’ells estrenaven espai – CEIP Regina Violant d’Almassora, l’Aulari d’Infantil del CEIP Carles Sarthou de Vila-real, el CEIP Rajolar d’Aldaia, CEIP Severí Torres de Castelló a La Ribera i l’Aulari del CRA Mariola-Benicadell a Alfafar (Edificant) –. Així mateix, el mes d’octubre, el CEIP La Xara de Dénia (Edificant) obrirà les seues portes, mentre que a gener ho faran l’Aulari del CRA Araboja de Canet lo Roig (Edificant) i el CEIP Ciutat de Cremona d’Alaquàs.

I tenint en compte totes aquestes noves obertures, cal recordar que, en aquests moments, s’estan duent a terme altres grans actuacions executades tant pel Pla Edificant, com per la Direcció General d’Infraestructures Educatives. Així, un total de sis centres educatiu es troben en construcció amb una inversió total de 31,5 milions d’euros.

Els centres educatius en construcció són els següents: IES Vicent Verdú (núm. 11) d’Elx i CEIP Maestro Aparicio d’Anna, a través de la Direcció General d’Infraestructures Educatives; i, mitjançant el Pla Edificant, el CEIP Lo Romero de Sant Joan d’Alacant, la Secció de l’IES Clot del Moro a Algímia d’Alfara, el CEIP Francesc Carròs de la Font d’en Carròs i el CEIP Núm. 4 de Picassent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × quatre =

bombers
CCCC
bombers