25n
25N
25N

Més de 20.000 persones han rebutjat la vacuna contra la COVID-19 en la Comunitat Valenciana

Més de 20.000 persones han rebutjat la vacuna contra la COVID-19 en la Comunitat Valenciana
25/05/2021 -

Un total de 20.830 persones han rebutjat la vacuna contra el coronavirus en la Comunitat Valenciana, mentre que per a 988 està contraindicada i altres 406 han d’esperar almenys sis mesos perquè ja van passar la malaltia.

Així consta en una resposta parlamentària de la consellera de Sanitat, Ana Barceló, a una pregunta de Ciutadans en Les Corts, sobre quanta gent s’ha negat a rebre la d’AstraZeneca o, en general, qualsevol vacuna.

Sanitat, en la seua contestació del passat 11 de maig, assegura que desconeix el nombre de persones que no han volgut rebre les dosis d’AstraZeneca perquè no és una cosa que puga filtrar en el sistema d’informació vacunal.

En tot cas, veu important registrar els casos de rebuig a la vacunació per a conéixer les possibles raons de reticència en diferents grups de població.

També recorda que la vacunació contra la COVID no és obligatòria i destaca les seues campanyes de conscienciació per a conscienciar de la seua importància, com el portal web exclusiu dedicat a aquest virus.

CS RECLAMA FLEXIBILITZAR LES CITES

Després de conéixer aquesta resposta, la síndica de Cs, Ruth Merino, ha advertit que les dades són preocupants perquè hi ha “molts valencians als llimbs de la vacunació, bé per l’alarmisme pels efectes secundaris, la falta de claredat o la indisponibilitat d’acudir a la cita”, per la qual cosa ha exigit una solució per a aquests usuaris.

El grup ‘taronja’ ha presentat així una proposició no de llei (PNL) perquè Sanitat permeta modificar l’hora o el dia de la cita de vacunació mitjançant l’aplicació mòbil ‘GVA+Salut’, mentre la franja d’edat a la qual corresponen es trobe encara dins del calendari de vacunació.

Al marge de la vacunació, Merino ha instat el ‘president’ de la Generalitat, Ximo Puig (PSPV), que elimine l’obligació de la mascareta en espais a l’aire lliure, com a la platja on “no existeix cap evidència científica”. “Les dades són bones i el turisme i els ciutadans en general el necessitem”, ha defensat en declaracions en el parlament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − 5 =