25n
25N
25N

Més de 200 avisos per incendis de matolls en els primers 15 dies d'agost

Cunetes o camps abandonats són alguns dels escenaris típics on es produeixen aquest tipus d’incendis

Més de 200 avisos per incendis de matolls en els primers 15 dies d'agost
20/08/2020 -

El Consorci Provincial de Bombers de València ha rebut 205 avisos per incendis de matoll a la província de València durant la primera quinzena d’agost. Es tracta d’incendis que afectaven zones de vegetació situades en llocs com a cunetes, canyars, camps de cultiu abandonats o fins i tot en actiu.

El principal risc d’aquests incendis és que acaben propagant-se cap a altres àrees com a zones forestals o edificacions, per la qual cosa la ràpida resposta dels efectius de bombers del Consorci resulta fonamental, subratlla el Consorci en un comunicat.

Una xicoteta part d’aquests incendis ha resultat ser falsa alarma, una vegada els efectius de bombers han realitzat les corresponents comprovacions sobre el terreny, ja que a vegades es tracta simplement de boires o fums derivats de barbacoes en recintes particulars.

Encara que les falses alarmes són un xicotet percentatge de tots els incendis en els quals sí que s’ha actuat, sí que són un “indicador de com la ciutadania està especialment alerta durant el període estiuenc a l’hora d’avisar als bombers davant un possible incendi”, destaquen des del Consorci.

Atés que la rapidesa és clau en aquestes situacions, es recomana a la ciutadania que davant qualsevol indici de fum o foc es telefone a l’1-1-2.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − cinc =

museo prehistoria