25n
25N
25N

Més de 100 famílies es beneficien del conveni entre l'Ajuntament de Gandia i el Col·legi d'Administradors de Finques

Diana Morant: “Amb aquest acord pioner a la Comunitat Valenciana volem que a la nostra ciutat no hi haja barris de primera i de segona, al temps que aconseguim millorar les condicions d’habitabilitat”

Més de 100 famílies es beneficien del conveni entre l'Ajuntament de Gandia i el Col·legi d'Administradors de Finques
17/02/2021 -

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i el president de Col·legi d’Administradors de Finques de València i Castelló, Sebastián Cucala, han signat aquest matí un conveni l’objecte del qual és oferir ajudes per al finançament de les despeses del servei d’administrador de finques en edificis amb unes condicions concretes. En la signatura han estat presents la regidora d’Habitatge i regeneració urbana, Amparo Victòria, i el coordinador de Col·legi d’Administradors de Finques de la Safor, Joan Escrivà. Un conveni pioner a la Comunitat Valenciana, que ja ha servit de model per a altres municipis com Castelló de la Plana.

Des de la posada en marxa de l’acord el 14 d’abril de 2020, més de 100 famílies s’han pogut beneficiar d’aquest. A hores d’ara, 12 comunitats de propietaris han sol·licitat l’adhesió, de les que s’han aprovat 10 sol·licituds i 2 estan pendents de resolució. Queden pendents de resolució 22 habitatges i 2 locals comercials.

Durant la compareixença, l’alcaldessa de Gandia ha explicat que aquest acord, que va néixer l’any passat per ajudar a fer front a la pandèmia, “ha vingut per quedar-se”.

Els immobles que es poden beneficiar són aquells amb més de vint anys d’antiguitat; que no hagen utilitzat el servei d’un administrador en els últims quatre anys; i que puguen identificar-se com immobles en situació de vulnerabilitat social, econòmica i arquitectònica.

A més, Morant ha destacat l’important paper de mediació que realitza el Col·legi posant-se a disposició dels propietaris i usuaris dels habitatges i locals dels edificis acollits al conveni, per a la resolució de conflictes.

D’aquesta manera i amb aquest tipus d’acords, des del consistori es pretén pal·liar les situacions que es produeixen en determinades parts de la ciutat on el parc immobiliari és antic i on es presenten mancances de rehabilitació i regeneració. Una situació que s’intensifica en les comunitats de propietaris amb escassos recursos que no poden afrontar les despeses inherents a aquestes actuacions.

“Amb aquest acord treballem per aconseguir la integració de les comunitats de propietaris en diverses barriades de Gandia, perquè a la nostra ciutat no hi haja barris de primera i de segona al mateix temps que aconseguim millorar les condicions d’habitabilitat, accessibilitat, seguretat i eficiència energètica en edificis amb circumstàncies econòmiques singulars”, ha declarat l’alcaldessa.

A més, segons Morant, aquest és un acord de vital importància per a la ciutat, “on l’Ajuntament com a administració pública ha assumit el seu paper de protecció sobre les famílies més vulnerables”.

Una altra de les principals funcions estipulades en el conveni és l’assessorament per part dels administradors a les comunitats de propietaris pel que fa a qualsevol classe d’ajuda o subvenció, així com la tramitació de les sol·licituds (rehabilitacions, accessibilitat, obres de reparació protegides, ajudes socials, etc.).

“Aquestes comunitats ja estan organitzant per a la sol·licitud d’ajuts del Pla RENHATA 2021, Pla de Rehabilitació d’Habitatges o subvencions per a l’elaboració de l’informe de l’Estat de l’Edifici. Tot això amb la intenció d’aconseguir habitatges més sostenibles amb major eficiència energètica, i més accessibles amb l’eliminació de barreres arquitectòniques”, ha explicat l’alcaldessa qui també va incidir en la importància de la col·laboració publicoprivada per avançar en projectes com els ARRUR que s’estan desenvolupant a la nostra ciutat.

Finalment, Morant ha posat l’accent en què aquest tipus d’actuacions possibiliten l’accés a nombroses ajudes per part de les comunitats de propietaris que acaben generant ocupació, ja que, tal com preveu el Pla Estatal d’Habitatge, per cada milió d’euros invertits en la rehabilitació es creen 59 llocs de treball.

Per la seua banda, Sebastià Cucala va qualificar aquest conveni com a actuació “estrela” de l’escola d’Administradors de Finques perquè permet donar a les comunitats de propietaris l’oportunitat de comptar amb un professional que els assessore en determinats aspectes com accés a les ajudes o compliment normatiu. “A més, com a professionals complim amb la nostra responsabilitat social de donar una solució juntament amb l’administració pública a aquells col·lectius que no poden tenir accés a una gestió professional de les comunitats de propietaris”.

“Gandia ha estat pionera i serà el model d’altres ciutats on se signaran convenis d’aquest tipus. La nostra vocació és que aquest acord romanga en el temps” va declarar Cucala qui ha agraït als administradors de Gandia seua implicació a l’hora d’aconseguir els objectius del conveni.

Finalment, el president de Col·legi d’Administradors de Finques de València i Castelló va voler agrair al consistori la implicació en el projecte.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − 1 =