25n
25N
25N

Marzà, "tranquil" amb el processament de Trenzano per subvencions i "convençut" que s'arxivarà la causa

Marzà, "tranquil" amb el processament de Trenzano per subvencions i "convençut" que s'arxivarà la causa
07/08/2020 -

El conseller d’Educació i Cultura, Vicent Marzà, s’ha mostrat “tranquil” amb el processament del director general de Política Lingüística de la Generalitat, Rubén Trenzano, i “convençut” que s’arxivarà la causa oberta contra ell.

Marzà s’ha pronunciat en aquests termes en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en ser preguntat per la seua opinió sobre el rebuig del jutjat al recurs presentat per Trenzano contra el seu processament per ajudes al valencià atorgades a dues empreses vinculades a Francis Puig, germà del president de la Generalitat, Ximo Puig.

Sobre aquest tema, el conseller ha afirmat que està “tranquil”: “El que ha passat s’ha fet amb criteris jurídics, amb tècnics de l’Administració que han elaborat qüestions i tramitacions de control i han declarat davant el jutge que s’ha fet tot el que s’havia de fer”, ha destacat.

Així, ha asseverat que estan “segurs” que “quan arribe el moment oportú, s’arxivarà la causa com ha ocorregut en altres ocasions”. “Estem tranquils i com més prompte millor puga acabar la situació, molt millor”, ha postil·lat.

El conseller ha recordat en aquest sentit que la mateixa Fiscalia demana l’arxivament de les actuacions i ha apuntat que Trenzano encara tenen el dret d’apel·lar la resolució de la jutgessa davant l’Audiència de València. “Estem segurs que és una qüestió que no anirà més enllà, tal com defensa la Fiscalia de manera contundent dient que no hi ha qüestió constitutiva de delicte”, ha reiterat.

Preguntat per si té previst adoptar alguna mesura respecte a Trenzano en el cas en què s’òbriga judici oral contra ell, Marzà ha afirmat que no estan en eixa situació: “Ara és moment que Trenzano prenga les mesures oportunes, en aquest cas apel·lar a l’Audiència perquè el cas siga arxivat”, ha repetit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − 8 =