25n
25N
25N

Marzà diu que separar Educació i Cultura té pros i contres i que l'important és augmentar els recursos culturals

Marzà diu que separar Educació i Cultura té pros i contres i que l'important és augmentar els recursos culturals
06/06/2019 -

El titular d’Educació i Cultura en funcions, Vicent Marzà, ha assenyalat aquest dijous a separar les dues àrees en conselleries diferents té “coses positives i negatives” i que l’important i que reclama al nou Govern del Botànic és que “continue augmentant la presència i els recursos” culturals.

Marzà, després de presentar els actes d’obertura de les capitals culturals valencianes, s’ha referit així preguntat per una possible separació de les conselleries de Cultura i Educació en la reedició del Pacte del Botànic.

Sobre aquest tema, ha recalcat que “Cultura ha de continuar sent importantíssim en el nou Botànic tant si té una conselleria pròpia o segueix al costat d’Educació”. “L’important és la prioritat política que no és si té una conselleria amb un nom o tres, si no si hi ha recursos i voluntat de seguir augmentat la presència de Cultura de forma transversal en tota la Comunitat”, ha apuntat.

En aquesta línia, ha argumentat que un possible separació “no és rellevant”, ja que té coses “positives i negatives”. Així, ha considerat que situar Cultura i Educació en la mateixa conselleria és “positiu” per “el vessant de generar nous públics, el contacte amb els més xicotets i sobretot per la capacitat econòmica que genera estar en un departament amb tant pressupost”.

Així, ha explicat que s’ha pogut apujar el pressupost per a Cultura a meitat d’any a través d’una modificació pressupostària perquè estava “al costat d’una Conselleria d’Educació gran de la qual agafar molts milions”.

No obstant això, també veu “positiu” que se separen perquè Cultura tinga la seua “singularitat” i per “presència”. Per tant, ha assenyalat que la distribució competencial “no és una qüestió capital” sinó que l’important és que la Cultura “estiga present en les polítiques, en la prioritat” i aqueixa és la demanda que formula de forma “personal” i com a “conseller” i “polític”.

“L’important és que hi haja acord, que n’hi haurà, i que el Govern del Botànic continue millorant la vida de la gent i que la distribució competencial siga la millor possible”, ha postil·lat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × dos =

museo etnologia
ficcions 2019-2020