Marzà: "Hem adjudicat ja més de 22 milions d'euros per a actuacions de millora en 12 centres educatius de Gandia"

Guardar

19.10.02_CEIP_Gandia
19.10.02_CEIP_Gandia

El conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha visitat el CEIP Cervantes de Gandia, un dels 7 centres de nova construcció que s'han obert aquest curs i que ha permés a més de 2.000 estudiants disposar d'aules dignes.

A més, el conseller ha conegut de primera mà les experiències innovadores d'optimització dels recursos per a la inclusió educativa que desenvolupa l'IES Veles e Vents al Grau de Gandia.

El conseller ha estat acompanyat pels directors generals d'Infraestructures Educatives, Víctor García, i d'Inclusió Educativa, Raquel Andrés, així com per l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i per membres de la corporació municipal.

Segons Marzà, "aquest curs l'educació suma en aules dignes i aprofundeix en el desenvolupament de l'educació inclusiva. Per això hem volgut conéixer de prop les millores en infraestructures escolars que hem dut a terme amb la construcció del CEIP Cervantes i diferents projectes d'inclusió educativa que es duen a terme a l'IES Veles e Vents de Gandia".

Les obres d'adequació i ampliació del CEIP Cervantes, amb una inversió de 2,5 milions d'euros per part d'Educació de la Generalitat, s'han traduït en un centre nou de dues línies de 450 places escolars amb 6 unitats d'Infantil, 12 de Primària i un menjador escolar amb capacitat per a 250 places en dos torns.

El nou CEIP Cervantes és un centre amb 352 alumnes i 28 mestres, que va obrir les portes el passat 9 de setembre. "El Consell del PP va prometre iniciar la reforma d'aquesta escola en 2013, però va ser el Govern del Botànic el que va fer possible que els treballs arrancaren en la primavera de 2016", ha explicat el conseller.

Així mateix, Educació, per mitjà del pla 'Edificant', ja ha delegat en l'Ajuntament de Gandia més de 22 milions d'euros d'inversió en la millora, ampliació i rehabilitació de 12 centres educatius de la capital de la Safor, entre els quals es troba l'IES Veles e Vents, on s'invertiran 1,3 milions d'euros en la construcció d'un aulari nou i en la reparació de cobertes.

Innovació per a avançar en la inclusió educativa

L'IES Veles e Vents, un centre amb 974 estudiants, més de la meitat d'FP, i 97 docents, és un centre referent en l'organització i l'optimització dels recursos educatius per a atendre la inclusió de l'alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu (NESE) dins de l'aula ordinària.

Marzà ha recorregut diferents aules d'aquest institut del Grau de Gandia per tal de conéixer de primera mà el programa de codocència del centre, en què dos tutors estan al mateix temps a l'aula per a atendre la diversitat de l'alumnat i la inclusió dels estudiants en grups heterogenis en els quals es treballa de manera interactiva, així com les tertúlies literàries dialògiques en què s'aborda la lectura en grup.

El centre també destaca per incorporar els recursos especialitzats, com ara els docents especialistes en pedagogia terapèutica (PT) i audició i llenguatge (AiL), dins de l'aula ordinària, cosa que "afavoreix al màxim la inclusió i evita que l'alumnat que necessita aquest suport educatiu haja d'eixir de la classe ordinària", ha explicat el conseller.

Finalment, el conseller ha participat en un espai de diàleg amb famílies, alumnat i professorat de la comunitat educativa de l'IES Veles e Vents, centre que aquest curs enceta un nou projecte d'investigació i innovació educativa amb el títol 'La biblioteca tutoritzada com a mesura d'atenció a la diversitat', que disposa de l'ajuda econòmica d'Educació.

Segons Marzà, "aquest projecte de dos anys comença aquest curs, i el seu objectiu és superar la segregació de l'alumnat. S'hi proposen activitats de reforç en horari no lectiu, per tal d'accelerar l'aprenentatge per a tot l'alumnat, i fomentar també la cohesió i evitar l'exclusió social".

L'experiència implica, a més, la participació d'ONG, ajuntament, entitats sense ànim de lucre, familiars com a voluntariat, professorat del centre i formadors.

Cal recordar que aquest institut, a més, porta tres cursos participant en el Pla de dinamització de les biblioteques escolars que impulsa la Conselleria. Aquest pla es basa en ajudes directes als centres educatius per a la compra de llibres i materials per a les seues biblioteques des d'una perspectiva coeducativa i inclusiva.

L'IES Veles e Vents és un dels 10 centres docents de Gandia que rebran aquest curs al voltant de 23.000 euros d'Educació per a desenvolupar projectes d'investigació i innovació educativa. Entre aquests destaca una agrupació de cinc centres d'Infantil i Primària per a desenvolupar un projecte d'ecoescoles.

Arxivat a:

Destacats