25n
Orgull
Orgull

Marzà sobre la integració d'una dona en Els Tornejants d'Algemesí: "És un bon exemple d'adaptació a la realitat"

Marzà sobre la integració d'una dona en Els Tornejants d'Algemesí: "És un bon exemple d'adaptació a la realitat"
03/09/2019 -

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha assegurat aquest dimarts que la integració per primera vegada d’una dona en Els Tornejants d’Algemesí per a participar en aquesta dansa és “un bon exemple de com ens podem adaptar a la realitat sense perdre la nostra essència en les manifestacions culturals que tenim”.

Marzà s’ha pronunciat així davant els mitjans després de la firma del conveni de col·laboració entre l’Institut Valencià de Cultura i la Federació Coordinadora de Muixerangues a Castelló en ser preguntat sobre este tema.

Els Tornejants d’Algemesí, els cavallers de La nostra Senyora que, juntament amb la Muixeranga, protagonitzen el ball més característic de les festes de la Mare de Déu de la Salut de la localitat valenciana, inscrites en la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la Unesco, han anunciat la integració en el grup de la primera dona que participarà “d’aquesta singular i reconeguda dansa”.

Segons el titular de Cultura, “els patrimonis són patrimonis de la humanitat i vius i, per tant, se’n van adaptant a la modernitat i a la contemporaneïtat, i crec que que és un bon exemple de com ens podem adaptar a la realitat sense perdre la nostra essència en les manifestacions culturals que tenim”.

“És bo i de celebrar-ho que les dones també poden participar i que puguen ser Tornejants, que és una de les figures més boniques que hi ha en la manifestació que tenim en la Muixeranga en la Mare de Déu a Algemesí”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 3 =