25n
25N
25N

Marzà sobre els impagaments a docents interins: "La solució està proposada i estem esperant la resolució"

Marzà sobre els impagaments a docents interins: "La solució està proposada i estem esperant la resolució"
03/12/2018 -

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha manifestat aquest dilluns que els retards en els pagaments de la nòmina d’alguns docents interins “és una qüestió de la gestió del dia a dia que fa
falta millorar” encara que ha assegurat que ha posat damunt de la taula un procediment extraordinari perquè puguen cobrar ja sense esperar a final de mes, tal com reclama el Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV). “La solució està proposada i estem esperant la resolució”, ha asseverat.

Marzà ha realitzat aquestes declaracions en un acte per a fer balanç de les polítiques educatives del govern del Botànic, en ser preguntat per la concentració que ha convocat STEPV per a aquesta vesprada en protesta pels impagaments a alguns dels professors interins, una situació que ha denunciat davant la Inspecció de Treball.

El titular d’Educació ha explicat que aquesta “és una qüestió que no depén tant de la nostra Conselleria com de la gestió informàtica que es fa del pagament de nòmines en una altra Conselleria, que no és precisament la nostra, –ha puntualitzat–, però és una de les millores en la gestió que s’ha de fer en el dia a dia”, ha admés.

Marzà ha explicat la situació afecta a “algunes persones, no al col·lectiu sencer d’interins i interines, que s’han incorporat al sistema educatiu en els últims mesos i que, per una qüestió informàtica de gestió, no han pogut tenir regularitzada la seua nòmina en el mes que han treballat”.

Segons el conseller, la setmana passada ja va explicar als sindicats que “açò es regularitza en el següent mes” però a més també saben que “hi ha una solució sobre la taula, que depén de la Conselleria d’Hisenda i que nosaltres estem segurs que la posaran en pràctica perquè se solucione i puga cobrar tothom en el mateix minut que està treballant”.

En aquest sentit, ha assenyalat que atés que hi ha docents que no cobren des d’octubre i uns altres de novembre, el seu departament ha proposat un procediment extraordinari perquè cobren sense esperar a final de mes. “Nosaltres gestionem per a solucionar les dificultats que hi ha en el dia a dia i a part per a seguir ampliant drets com parlàvem abans i en aqueix sentit la solució està proposada i estem esperant la resolució”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 1 =