25n
25N
25N

Marzà: “La formació continuada del professorat és un dels pilars de la nostra gestió educativa”

Arxiu

Marzà: “La formació continuada del professorat és un dels pilars de la nostra gestió educativa”
04/10/2019 -

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha assistit a l’obertura de la XVI Trobada d’Intercanvi d’Experiències d’Educació Física, que se celebra a la Universitat Jaume I de Castelló els dies 4 i 5 d’octubre. La trobada està organitzada per Educació mitjançant el CEFIRE artisticoexpressiu.

Segons el conseller Marzà, “cal recordar que aquestes jornades i el CEFIRE que les organitza també són el reflex d’un dels pilars fonamentals de la nostra política educativa: la formació contínua del professorat. La formació i renovació pedagògica és una de les claus de la qualitat educativa, i, per aquest motiu, una de les primeres iniciatives que vam posar en marxa només arribar a aquesta conselleria va ser recuperar la xarxa de centres de formació del professorat que l’anterior Govern, amb l’excusa de les retallades, havia pràcticament desmantellat. L’hem recuperada, l’hem ampliada i l’hem millorada, amb centres territorials i centres específics com el de Castelló, escampats al llarg del nostre territori. I tot perquè la formació i la qualitat educativa no han de ser un luxe: són un dret i una necessitat”.

Aquesta trobada té per objectiu promoure l’actualització pedagògica, mitjançant l’intercanvi d’experiències del professorat, en l’àmbit de l’educació física, així com difondre experiències innovadores i analitzar propostes didàctiques en la perspectiva del desenvolupament del currículum educatiu.

El conseller, Vicent Marzà, ha parlat de la importància de l’educació física en la formació de l’alumnat, ja que “mitjançant l’activitat física, l’alumnat adquireix uns hàbits i valors que els aportaran incomptables beneficis corporals, mentals i socials”.

En la programació cal destacar les ponències inaugurals, dutes a terme per experts en l’àmbit com Diego Moliner, Carles González i Carles Zurita. Parlaran d’activitat física, hàbits saludables, rendiment acadèmic en l’adolescència i de l’educació física per a la vida.

El conseller ha destacat també “la importància de l’intercanvi d’experiències entre el professorat, que a més és un motor d’aprenentatge que cal transmetre a l’alumnat”.

En la trobada s’han organitzat tallers simultanis, en què es mostren experiències tan diverses com el ‘parkour’ o l’ús de la realitat augmentada en les classes d’Educació Física, alhora que es parlarà de patis actius, violència masclista i d’altres temàtiques enfocades des del prisma de l’educació física. També hi haurà comunicacions i presentacions Pecha-Kucha.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + setze =