25n
25N
25N

Marzà sobre la campanya 'Jo trie': "Per molt repetir una mentida no s'acaba convertint en realitat"

I. CABALLER/CORTS

Marzà sobre la campanya 'Jo trie': "Per molt repetir una mentida no s'acaba convertint en realitat"
05/02/2019 -

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha defensat aquest dimarts, preguntat per la campanya ‘Jo trie per l’educació en llibertat’, que la “llibertat està garantida des que està” l’actual Consell al capdavant de l’Executiu valencià, ja que “la millor manera de poder exercir la llibertat és tindre igualtat d’oportunitats”. “Per molt repetir una mentida no s’acaba convertint en realitat”, ha advertit.

Així s’ha pronunciat durant la presentació del programa d’activitats per a 2019 de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) aquest dimecres, després que diverses entitats educatives hagen donat a conéixer la iniciativa #yoelijo, que busca “mobilitzar al conjunt de la societat en defensa d’un dels drets humans fonamentals, el de “els pares a triar l’educació dels seus fills”, enfront de la “deriva de l’ensenyament autonòmic i nacional”. En l’acte han intervingut el president de la Confederació Catòlica de Pares d’Alumnes (Concapa), Vicente Morro, i el cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares.

Per part seua, el conseller Marzà ha assegurat que “la llibertat està garantida des que està aquest govern” i que “anteriorment no es garantia”. “Per tant, em sembla curiós aquest tipus de campanyes que no existien abans, quan els centres educatius eren els que triaven quines famílies volien tindre i quins no, per exemple, en els punts addicionals que hi havia a l’hora de la matrícula, que feien que hi haguera determinats centres que només tingueren un tipus de població i no tingueren la diversitat real que hi ha en la població valenciana”, ha subratllat.

El conseller ha celebrat que “això ja no passa” i que en l’actualitat “són les famílies les que trien”, “poden triar fins a deu centres”, i “en les misses condiciones d’igualtat d’oportunitats”. En aquest sentit, ha insistit que la llibertat “està més que garantida”.

El titular d’Educació ha remarcat que “per molt repetir una mentida no s’acaba convertint en realitat”, per a assenyalar que “un pot anar a veure la realitat i veure quins són els posicionaments, i la veritat és que més que ara no hi ha hagut mai de llibertat”.

“IGUALTAT D’OPORTUNITATS”

“La millor manera de poder exercir la llibertat és tindre igualtat d’oportunitats, si no un no exerceix la seua llibertat, perquè no la té, perquè està mediatitzat completament, i això comença a passar ara, comença a haver-hi igualtat d’oportunitats entre els xiquets i xiquetes que vénen de diferents famílies, de diferents contextos socioeducatius, que no tenen el mateix poder adquisitiu i en canvi poden tindre els mateixos serveis públics”, ha agregat.

Marzà ha afirmat que “és en aquest moment en el qual un té llibertat d’oportunitats, en el qual un pot actuar lliurement i per tant tindre llibertat en tots els àmbits, és ara quan s’està garantint (la llibertat)”. “Els fets, les xifres, les dades, ho demostren així”, ha resolt.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + 12 =

bombers
bombers