25n
25N
25N

Marzà: “Els auxiliars de conversa ajuden el professorat a millorar el nivell del coneixement d’idiomes de l’alumnat”

Marzà: “Els auxiliars de conversa ajuden el professorat a millorar el nivell del coneixement d’idiomes de l’alumnat”
11/10/2019 -

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, acompanyat per la directora general d’Innovació i Ordenació Educativa, Margarida Castellano, ha participat en la primera de les tres jornades d’acollida i orientació als 749 auxiliars de conversa nadius que ajudaran aquest curs en la millora de les competències comunicatives orals de l’alumnat de les escoles.

Segons el conseller Vicent Marzà, “els auxiliars de conversa en anglés provenen de més de 15 nacionalitats per a afavorir un millor domini de llengües estrangeres a l’alumnat, especialment, de l’anglés”, i ha afegit: “Els auxiliars de conversa als centres educatius, així com els cursos gratuïts en anglés per al professorat valencià a les EOI i les estades del nostre professorat a Irlanda i al Regne Unit són tres de les mesures per a implantar l’ensenyament i l’aprenentatge de l’anglés en el nostre sistema educatiu i fomentar així el plurilingüisme de l’alumnat”.

La trobada a València ha reunit els 360 auxiliars estrangers de conversa que des del passat 1 d’octubre s’han incorporat a centres educatius de les comarques de València. A més, també hi participen els seus tutors i el professorat que els acull als centres educatius. Les nacionalitats d’aquests auxiliars de conversa són: Austràlia, els Estats Units, el Canadà, el Regne Unit, Irlanda, Nova Zelanda, Bèlgica, Bulgària, la Xina – Hong Kong, les Filipines, Finlàndia, Hongria, Luxemburg, Noruega, els Països Baixos i Suècia.

La següent jornada d’acollida es farà el pròxim 17 d’octubre al Paranimf de la Universitat d’Alacant i reunirà els 283 auxiliars de conversa de les comarques alacantines, mentre que el 18 d’octubre se celebrarà la trobada dels 106 auxiliars de conversa de les comarques de Castelló a l’Auditori i Palau de Congressos de la capital de la Plana.

Les jornades, a més d’informació sobre el programa, inclouen una conferència de l’especialista en ensenyament de l’anglés i professor titular del Departament de Didàctica de Llengua i Literatura de la Universitat de València, Agustín Reyes Torres, amb el títol ‘Conversation and the guided reinvention of knowledge’. A més, es mostraran sis experiències d’èxit fruit de la col·laboració entre els auxiliars de conversa i els seus tutors que s’han dut a terme a les aules valencianes durant els tres cursos anteriors.

Els auxiliars de conversa són estudiants universitaris o recentment graduats provinents de països d’arreu del món de parla anglesa. Des del passat 1 d’octubre i fins al pròxim 31 de maig de 2020 acompanyaran en les aules el professorat a l’hora de reforçar les destreses orals de l’alumnat.

Un total de 811 auxiliars de conversa entre Primària i Secundària

L’auxiliar de conversa col·labora amb el docent responsable 16 hores setmanals, de les quals almenys 1 és de coordinació amb el tutor o professorat corresponent i 12 hores d’atenció directa a l’alumnat. L’ajuda mensual i de compensació de les despeses de manutenció i allotjament que rep un auxiliar de conversa és de 1.000 euros. A més, Educació cobreix les pòlisses de repatriació i d’assistència sanitària per als auxiliars de conversa de fora de la Unió Europea.

A més dels 749 auxiliars de conversa en anglés per a les escoles, que finança Educació de la Generalitat amb un pressupost de 8 milions d’euros, el Ministeri d’Educació i Formació Professional ha assignat aquest curs als instituts de Secundària i FP 62 auxiliars estrangers de conversa més en anglés, francés, alemany i italià que ajudaran a millorar les competències comunicatives orals de l’alumnat de 47 instituts d’ESO, Batxillerat i FP. En concret, aquests 62 auxiliars de conversa són 37 d’anglés, 16 de francés, 2 d’italià i 7 d’alemany.

Per tant, el sistema educatiu valencià compta aquest curs amb 811 auxiliars de conversa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + 1 =