25n
25N
25N

Marzà: "Es respondrà a la Catedral de València sobre la façana renaixentista quan complete l'expedient"

La Catedral de València demana la restauració de la seua façana, encara que és propietat de l’Església i no ha completat tràmits

I. MIÑANA / AVAN

Marzà: "Es respondrà a la Catedral de València sobre la façana renaixentista quan complete l'expedient"
14/05/2019 -

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha assegurat aquest dimarts que la Direcció General de Patrimoni contestarà a la Catedral de València sobre la seua petició de restaurar la seua façana renaixentista de la Llotja dels Canonges quan complete l’expedient que ha enviat a la Conselleria.

Marzà ha realitzat aquestes declaracions davant els mitjans en l’obertura de l’exposició ‘Art contemporani de la Generalitat Valenciana’ a Castelló en ser preguntat per l’advertiment de l’arquitecte de la Catedral de València, Salvador Vila, que va assenyalar aquest dilluns del risc de “col·lapse parcial” en la seua façana renaixentista de la Llotja dels Canonges, on totes les bigues radials del segle XVI estan apuntalades en estar afectades per tèrmits i podriment.

Aquest advertiment, segons va explicar l’Arquebisbat en un comunicat, es produeix “després de quatre anys sense aprovar-se el projecte de restauració urgent que va presentar davant la Direcció General de Patrimoni, de la Conselleria de Cultura”.

Sobre aquest tema, Marzà ha apuntat que desconeix la situació, encara que sap que la directora general ha contestat a la qüestió i, “segons compte, l’expedient que havia enviat la catedral encara no estava completat per part de l’Església”. “I en el moment en què es complete, evidentment, tindrà la resposta de la Direcció General”, ha asseverat.

Preguntat si hi ha alguna inversió de la Conselleria en la Catedral, el conseller ha explicat que és la mateixa Seu la que ha de mantenir el bé i “el que ha de fer és demanar a la Direcció General el permís per a poder fer actuacions sobre aquest bé que és propietat de l’Església i que és qui ha d’actuar sobre el mateix”.

“Evidentment l’actuació, si és necessària, s’ha de fer i d’autoritzar, i nosaltres tenim claríssim que el patrimoni s’ha de protegir; cadascun ha de protegir el patrimoni que és de la seua propietat, i a més nosaltres, vetlar perquè estiga ben protegit, i això és el que s’està fent i el que volem fer”, ha afegit Marzà.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + 5 =