25n
25N
25N

Marzà recorda als pares que el dret a l'educació és universal i hi ha un protocol d'absentisme

Marzà recorda als pares que el dret a l'educació és universal i hi ha un protocol d'absentisme
28/08/2020 -

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha recordat als pares poc inclinats a portar als seus fills a classe en el context de la pandèmia de coronavirus, que el dret a l’educació és “fonamental” i “universal”, que correspon al xiquet i que, per tant, si hi ha classes presencials, els alumnes han d’anar perquè, a més, existeix un protocol d’absentisme que és “clar”.

Així ho ha indicat el conseller, en una entrevista en la cadena SER, en la qual alumnes li han fet arribar diferents preguntes, en la seua majoria relacionades amb l’ús dels patis, les màscares, la incertesa amb la qual afronten el retorn a les aules els alumnes de segon de Batxillerat per les proves d’accés a la universitat, però també sobre si poden portar coleta o com seran les classes d’Educació Física o la por de contagiar a companys.

Sobre el temor dels pares a portar als seus fills als centres, Marzà ha apuntat que el dret a l’educació “és dels xiquets” i mentre aquesta siga obligatòria, “és un dret universal, fonamental que hem de garantir”, al mateix temps que ha subratllat que es tracta d’una qüestió “clara” i compartida per totes les conselleries, de tot signe polític, “A aqueix moviment li donem una resposta clara: els xiquets han d’anar” perquè ha defensat que els centres són “espais segurs”, més que altres llocs en els quals ara mateix poden estar socialitzant.

Sobre aquest tema, ha recordat que existeix legislació sobre l’absentisme i protocols on queda “clar. “El xiquet té dret a una educació de qualitat i en bones condicions amb tota la seguretat possible”, ha insistit el conseller, qui ha reconegut que amb la pandèmia no hi ha situació de “risc zero”, almenys mentre no estiga la vacuna, “però no podem viure aïllats en bambolles i hem de fer front a aquesta situació dura, complexa i complicada”, ha indicat en les seues declaracions, recollides per Europa Press.

Així mateix, ha fet arribar als alumnes que hauran de portar màscara a partir de sis anys, més mesurades de seguretat, llavat de mans i ventilació, però també que hi haurà esbarjo, encara que “de manera diferent”, ocupant un espai cada classe, amb grups bambolla diferenciats i amb distància, intentant que no es trenquen i evitant la interacció amb uns altres. Es pot emportar coleta i també hi haurà classe d’Educació Física, amb més protecció, ha precisat.

Preguntat per si la pandèmia empitjora, ha volgut deixar “claríssim” que si es registra un positiu en una aula o grup bambolla, hi haurà aïllament d’entre 10 i 15 dies perquè així ho marca l’autoritat sanitària i les classes seran telemàtiques, però ha recordat que el seu departament ha comprat 30.000 tauletes i ha adquirit llicència per a videoconferències.

En aquesta línia, ha destacat el contacte permanent i coordinació amb salut pública i s’ha mostrat segur que el protocol funcionarà. Així, ha recordat que al juliol es va demanar a cada centre que comunicara les seues necessitats, que s’han atés, i ha subratllat que els epidemiòlegs han establit que l’índex de contagi amb aquestes mesures de seguretat i higiene, és “molt baix”, especialment entre xiquets. “Aconseguirem frenar la pandèmia, sent pacients i constants”, ha dit, reconeixent que “hi haurà dificultats”.

MATEIXA OPCIONALITAT A LES PAU

En relació amb segon de Batxillerat, ha apuntat que en la immensa majoria de centres han pogut organitzar-se per a un ensenyament presencial o amb grups més reduïts, i respecte a les PAU, ha apuntat que estan treballant en això i que s’ha demanat al Ministeri que hi haja la mateixa “opcionalitat” d’enguany i que els alumnes tinguen majors opcions d’elecció en fer l’examen i només puguen ser examinats d’aquells continguts dels quals han rebut classe. “Poden estar tranquils”, ha manifestat.

També s’ha referit a les aules prefabricades, sobre les que ha assegurat que no ha sigut necessari el seu ús perquè “normalment s’han habilitat altres espais en el propi centre o en col·laboració amb els Ajuntaments” i s’ha pogut donar resposta a les necessitats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + vint =

museo prehistoria
museo prehistoria