25n
25N
25N

Marzà: 'La qualitat i el nivell de les arts escèniques valencianes es veuen plasmats en aquests guardons autonòmics'

Marzà: 'La qualitat i el nivell de les arts escèniques valencianes es veuen plasmats en aquests guardons autonòmics'
23/10/2019 -

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha rebut els guardonats dels Premis de les Arts Escèniques Valencianes que es van lliurar el 14 d’octubre al Teatre Principal d’Alacant. En la recepció dels premiats també han estat presents la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, el director general de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), Abel Guarinos, i el director adjunt d’Arts Escèniques del mateix organisme, Roberto García.

El conseller ha felicitat les persones representants dels espectacles guanyadors d’algunes de les 18 categories premiades, a més del Premi d’Honor, Rodolf Sirera, i posteriorment s’ha reunit amb elles per a compartir i intercanviar punts de vista sobre la projecció de les arts escèniques valencianes.

Segons el conseller Marzà, “la qualitat i el nivell de les arts escèniques valencianes es veuen plasmats en aquests guardons autonòmics”, i ha afegit: “Estem i estarem al seu costat perquè el sector estiga cada vegada més consolidat i continuarem la nostra política de fidelitzar i fomentar nous públics, ja que la producció escènica valenciana té una qualitat enorme”.

A la recepció han assistit representants de la majoria d’espectacles guardonats de les principals categories col·lectives de teatre, dansa, circ, arts de carrer i espectacles per a xiquetes i xiquets, així com algunes de les persones premiades de les categories individuals.

Entre els assistents han estat l’actriu Pilar Almeria, de la Companyia Teatre Micalet, que va rebre el premi al millor espectacle de teatre per ‘El jardí dels cirerers’; Verónica García, directora de ‘CARMEN.maquia’, millor espectacle de dansa; Belén de Miguel i Glòria Tello en representació de ‘Yolo’, millor espectacle de circ; i Alfred Picó, productor de l’obra ‘Horta’, millor espectacle per a xiquetes i xiquets.

També ha estat present el guardonat amb el Premi d’Honor d’aquesta edició, Rodolf Sirera. El responsable de Cultura de la Generalitat ha destacat sobre el dramaturg valencià que “Rodolf Sirera és un referent del nostre teatre que encara té molt a aportar a les arts escèniques valencianes”.

La resta d’assistents a l’acte de recepció han sigut Rafael Calatayud, premiat per la millor direcció escènica; Jaume Policarpo, millor escenografia; Begoña Tena, millor text; Ximo Rojo, millor il·luminació; Paula Llorens, millor versió, adaptació o traducció; Carmen Arce, millor vestuari; Jesús Salvador ‘Chapi’, millor composició musical; Pep Ricart, millor actor; i Mercè Tienda, millor actriu.

Cal destacar que la resta de guardons en els Premis de les Arts Escèniques Valencianes 2019, que es van lliurar al Teatre Principal d’Alacant el passat 14 d’octubre van ser: Lorenza di Calogero com a millor ballarina; Plácido Militano com a millor artista de circ; Joaquín Collado com a millor ballarí; Sol Picó per la millor direcció coreogràfica; i l’espectacle ‘Volat’ com a millor espectacle de carrer.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 12 =