Vicent Marzà anuncia que Educació assumirà al personal no docent dels centres

Guardar

marza_ep
marza_ep

El candidat de Compromís per Castelló a Les Corts i conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha anunciat en un acte la seua intenció d'incorporar com a personal de la Conselleria d'Educació a personal no docent com a educadors socials, els encarregats de l'educació especial i intèrprets de llengua de signes, entre altres.

Compromís ha explicat que "aquest personal no docent realitza funcions de suport als centres educatius valencians i que les seues nòmines es paguen des del departament d'Educació", però que "la gestió de les places d'aquest personal es realitza des de Funció Pública", ha indicat en un comunicat.

La formació ha organitzat aquest diumenge una Assemblea oberta d'Educació i Cultura a Alcalà de Xivert on el cap de llista a les Corts Valencianes per Castelló, Vicent Marzà, ha compartit amb el col·lectiu de Compromís de la localitat i professionals vinculats al món educatiu del Maestrat les línies programàtiques en matèria d'Educació i Cultura de cara a la pròxima legislatura.

En aquest context, i acompanyat pel cap de llista de Compromís al Congrés per Castelló, Marta Sorlí, Marzà ha explicat que "la inclusió educativa i la igualtat en la diversitat són eixos centrals del nostre programa electoral" i ha anunciat que en la pròxima legislatura Educació pretén assumir la gestió del personal no docent dels centres educatius "per a agilitar l'assignació de recursos".

"Assumir aquest personal en Educació suposa incrementar l'organització i coordinació en els centres educatius per a atendre encara millor les necessitats del nostre alumnat tenint en compte la diversitat. Per això i amb l'experiència que ja tenim en aquest terreny, des de Compromís considerem que la gestió directa d'aquest personal per part d'Educació és fonamental per a desenvolupar com cal l'escola inclusiva que ha arrancat durant aquesta legislatura", ha explicat Marzà.

CREACIÓ D'UNA ASSESSORIA D'INCLUSIÓ I D'UNA OFICINA VIRTUAL

Marzà ha exposat dues mesures concretes més per al "desenvolupament de l'escola inclusiva". "Des de Compromís potenciarem la creació d'una Assessoria d'Inclusió, conformada per personal específic que tindrà contacte directe amb els centres educatius per a acompanyar i informar la comunitat educativa i les famílies sobre recursos específics, orientació educativa, estratègies d'atenció a alumnat específic o foment de la participació social en coordinació amb els Departaments d'Orientació i els Serveis Psicopedagògics".

Segons Marzà, "l'Assessoria d'Inclusió es complementarà amb una oficina virtual d'informació i orientació professional tant per a les famílies com per a l'alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu".

Amb la posada en marxa de la normativa sobre educació inclusiva, des del departament que actualment dirigeix Vicent Marzà asseguren "haver aconseguit que el suport educatiu a la inclusió i a les necessitats específiques de l'alumnat valencià s'integren de manera transversal en totes les actuacions i recursos econòmics destinats als centres".

"El Programa d'actuació per a la millora és un reforç importantíssim per a acompanyar l'alumnat que el necessita amb una visió inclusiva i tenim 3.000 docents a les aules dedicats a la millora de l'aprenentatge i el rendiment acadèmic, a l'educació compensatòria, al reforç i a la lluita contra l'abandó escolar" ha comentat Marzà i ha afegit que "a més tenim vora 1.300 professionals que es dediquen específicament a les necessitats educatives especials".

Marzà ha destacat també que "l'augment de plantilles de professionals va lligat també a l'increment pressupostari, que arriba als 395 milions d'euros aquest curs. Continuarem en aquesta línia imparable de foment de la inclusió escolar".

Destacats