25n
25N
25N

Marzà veu "necessari" que "la bona predisposició" del Ministeri es traduïsca en "un augment efectiu de pressupost"

Marzà veu "necessari" que "la bona predisposició" del Ministeri es traduïsca en "un augment efectiu de pressupost"
02/12/2018 -

El conseller d’Educació, Recerca, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha mostrat al ministre de Cultura i Esport, José Guirao, els diferents espais expositius de l’IVAM en el context dels preparatius del 30 aniversari del referent valencià de l’art modern, i ha indicat que “és necessari” que “la bona predisposició del Ministeri es traduïsca en un augment efectiu de pressupost” per als centres culturals valencians.

Segons Marzà, “el canvi d’actitud dels nous responsables de Cultura estatals és ben palesa”. “En quatre anys el ministre de Cultura de l’anterior govern no s’havia interessat ni per visitar l’IVAM ni per assistir a l’estrena d’una temporada dels Arts”, ha indicat Marzà mitjançant un comunicat.

“El ministre Guirao ho ha fet; igual que fa unes setmanes també va mantenir una reunió molt productiva amb mi en matèria cultural”, ha explicat i ha afegit: “La bona predisposició és innegable. Ara el que fa falta és que la voluntat es convertisca en fets i que es traduïsca en un augment efectiu de pressupost estatal als principals instruments culturals valencians”.

Durant la visita a l’IVAM, el titular de Cultura autonòmic ha assenyalat els principals girs que se li han donat a l’IVAM durant aquesta legislatura “per a augmentar visitants i activitats i per a obrir-ho a la ciutadania”.

Així mateix, ha assenyalat el treball que s’està realitzant en el context de la preparació del 30 aniversari del museu, que arrancarà en 2019. En aquest sentit, Marzà ha recordat l’augmentat de pressupost en un milió d’euros per a aconseguir els 8,8 milions d’inversió per part de la Conselleria en 2019, “sense oblidar que des de 2015 l’increment ha sigut de 2,5 milions per part de la Generalitat”.

PATI OBERT, FONS RENAU I SEU DE L’IVAM A ALCOI

El conseller també li ha explicat al ministre les obres del Pati Obert i els canvis i millores tant en sales com en l’esplanada de l’entrada. Ha aprofitat també per a explicar-li l’espenta de la Conselleria en matèria d’adquisició d’obres i la compra del Fons Renau, al mateix temps que li ha convidat a una futura visita en la seu de l’IVAM-CADA recentment oberta a Alcoi.

En matèria de programació de l’IVAM, Marzà ha explicat al titular del Ministeri de Cultura les diferents línies d’actuació, com són els rigorosos criteris de qualitat, l’extensió més enllà del centre de València i la intensificació de la col·laboració internacional.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + 16 =

torrent