25n
25N
25N

Marzà defensa que la política educativa del Botànic ha posat fi a anys de "retallades" amb més beques i més docents

I.CABALLER/CORTS VALENCIANES

Marzà defensa que la política educativa del Botànic ha posat fi a anys de "retallades" amb més beques i més docents
03/12/2018 -

El conseller d’Educació, Recerca, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha fet aquest dilluns un “balanç positiu” de les polítiques educatives del Botànic amb més beques, més professors i ràtios més baixes d’alumnes per aula. Mesures que “han acabat amb 20 anys de retallades del PP”, ha assegurat.

Marzà ha fet aquestes declaracions al costat de la coordinadora nacional del Bloc i coportaveu de Compromís, Àgueda Micó, durant la presentació de la campanya ‘Educació Valentia Compromís #AdéuRetallades’, que recorrerà les comarques valencianes per a posar en valor les polítiques educatives del Botànic des que va accedir a la Generalitat en 2015.

En la seua intervenció, el conseller ha explicat el seu treball “per a millorar la qualitat educativa i corregir les desigualtats, no per a reproduir-les com ocorria fins ara”. “Posem ànima a les xifres, darrere de les dades hi ha xiquets i famílies, per açò les xifres es tradueixen en polítiques públiques que tenen uns beneficiaris que han vist millorada la seua vida”, ha apuntat.

De fet, “ja estem invertint en educació, per segon any consecutiu, més del que s’invertia abans de la crisi, a diferència del que fan altres territoris, i hem treballat per a reconstruir l’educació i transformar-la en una eina per a corregir les desigualtats a través de la qualitat educativa”.

BALANÇ EN XIFRES

Per a resumir aquests tres anys, Marzà ha ressaltat algunes de les principals xifres: s’ha invertit 1.183’3 euros més per alumne que en l’etapa anterior, “la major inversió en educació dels últims 11 anys”; hi ha 6.000 professors més i menys alumnes per aula, de manera que s’ha baixat entre 5 i 7 la ràtio màxima.

Uns altres de les fites educatives que ha posat en relleu és la seua aposta per l’etapa 0-3, amb 14.472 places gratuïtes de dos anys; bo infantil vinculat a la renda de les famílies; 6050 xiquets més matriculats en educació infantil que en el curs 2014/2015.

Quant a la gratuïtat de l’escolarització obligatòria ha subratllat: 127.000 beneficiaris de beques menjador al curs 2018/2019 –40.000 beneficiaris més que en la legislatura anterior–; un 80% dels usuaris de menjador disposen de beca; i banc de llibres, que abans no existia, amb 424.000 participants.

La campanya #Adeuretallades explica l’impacte d’aquestes mesures en les famílies valencianes. L’estalvi: 700 euros respecte al curs 2014/2015 (menjador + xarxa llibres). També es destaca l’augment de la inversió per a formar al professorat i com s’ha passat de 850.000 euros en 2015 a 6 milions d’euros en inversió en projectes innovadors en les escoles. Quant a infraestructures educatives, aules dignes, en el que va de legislatura hi ha 23 centres acabats i 17 en construcció o licitació.

“No ho podrem fer tot en 4 anys, per açò, és necessari que es torne a reeditar el Botànic i és necessari un Compromís fort, perquè som la garantia de l’estabilitat del Botànic, som la garantia de la valentia del Botànic”, ha reivindicat.

En la mateixa línia, Àgueda Micó ha apuntat que en 2015 Compromís va prometre que si governava treballaria “a favor dels drets, i no dels privilegis, amb polítiques per a la majoria, no per als amiguets, per a rescatar persones”, i ha ressaltat que un dels àmbits on més hem avançat és en educació”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres − un =

Valencia activa
bombers
Valencia activa