caixa popular

Marzà: 'Xifrem en uns 50 els primers investigadors que es beneficiaran del Pla GenT'

Marzà: 'Xifrem en uns 50 els primers investigadors que es beneficiaran del Pla GenT'
11/05/2018 -

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha publicat en el ‘Diari Oficial de la Generalitat Valenciana’ la convocatòria de subvencions del Pla GenT, per a atraure i conservar en el nostre territori persones investigadores amb talent.

La convocatòria preveu destinar un total de 2,6 milions d’euros, amb l’objectiu de captar capital humà investigador que transferisca el seu coneixement a l’àmbit universitari i al teixit productiu valencià.

En concret, les subvencions contribuiran a elevar el nivell d’excel·lència investigadora del sistema valencià, afavoriran la incorporació de persones investigadores d’elevat prestigi i projecció internacional a les universitats públiques i centres d’investigació, i incrementaran el volum de fons europeus d’investigació.

La convocatòria estableix quatre tipus de subvencions per a la contractació de personal investigador valencià: doctors i doctores d’excel·lència, doctors i doctores amb experiència internacional, joves doctors i doctores que duen a terme projectes de transferència tecnològica en empreses valencianes, així com per a la formació de doctors i doctores en empreses valencianes.

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha indicat que “xifrem en unes 50 les persones que es beneficiaran d’aquesta primera convocatòria del Pla GenT. Pensem que podran beneficiar-se’n una desena d’investigadors doctors d’excel·lència, una dotzena de doctors amb experiència internacional, entre deu i quinze joves doctors i també entre deu i quinze les persones que prepararan les seues tesis doctorals vinculades a projectes d’investigació industrial o de desenvolupament experimental que es duguen a terme en empreses valencianes”.

El termini per a presentar les sol·licituds serà del 15 de maig al 15 de juny, i es farà via telemàtica a través de la seu electrònica de la Generalitat consultar ací

Comissió avaluadora de l’Agència Estatal d’Investigació

Per a l’avaluació de sol·licitants en les quatre modalitats que s’han determinat mitjançant el Pla GenT, es crearà una comissió avaluadora en el si de l’Agència Estatal d’Investigació. Educació enviarà a l’AEI els expedients dels aspirants en cada modalitat i des de l’AEI es farà l’avaluació seguint els barems determinats en cada modalitat.

El conseller ha destacat que “en l’Agència Estatal d’Investigació hi ha investigadors de prestigi internacional valencians, com Avelino Corma, o amb una clara relació d’investigació en el nostre territori, com Ángela Nieto. Creiem que és molt convenient que l’agència mateixa determine els beneficiaris d’una ajudes autonòmiques com aquestes per a recuperar el talent investigador tan necessari en benefici de la societat valenciana”.

Contractes per a personal investigador doctor d’excel·lència

El perfil de personal que pretén captar aquesta línia d’ajudes es correspon amb doctors i doctores amb experiència contrastada en centres de prestigi internacional, de manera que s’afavoreix la seua incorporació en centres d’investigació valencians i universitats públiques valencianes per a la realització d’un projecte d’investigació en la frontera del coneixement.

L’ajuda està fixada en quatre anys, prorrogable a dos anys més, i el contracte anual serà d’un màxim de 70.000 euros. El percentatge de l’ajuda per part d’Educació serà del 100 % aquest any, el 80 % per a 2019, el 70 % per a 2020 i el 50 % per a 2021 i durant els anys de pròrrogues. La resta dels percentatges de cada anualitat els assumeixen les entitats beneficiàries mitjançant les quals es faran aquests contractes, és a dir, universitats i centres d’investigació valencians.

La subvenció per a cada persona beneficiària disposarà d’una ajuda per part d’Educació de fins a 50.000 euros anuals per a la contractació de personal tècnic associat al projecte, així com per a diferents despeses que es generen en el desenvolupament de la investigació.

Contractes per a doctors i doctores amb experiència internacional

Aquests contractes tenen per objectiu el retorn de capital humà investigador. El perfil de personal que pretén captar aquesta línia d’ajudes es correspon amb doctors i doctores que ara mateix estan treballant en centres estrangers de prestigi internacional. Es pretén atraure el seu talent perquè impulsen la seua carrera investigadora en universitats i centres d’investigació valencians.

L’ajuda està fixada en quatre anys, prorrogable a dos anys més, i el contracte anual serà d’un màxim de 55.000 euros. El percentatge de l’ajuda per part d’Educació serà del 100 % aquest any, el 80 % per a 2019, el 70 % per a 2020 i el 50 % per a 2021 i durant els anys de pròrrogues. La resta dels percentatges de cada anualitat els assumeixen les entitats beneficiàries mitjançant les quals es faran aquests contractes, és a dir, universitats i centres d’investigació valencians.

Addicionalment, l’investigador o investigadora disposarà d’una ajuda destinada a finançar diversos conceptes de despeses del grup d’investigació de referència en què s’integre, la qual tindrà un límit màxim anual de 25.000 euros i estarà finançada per Educació.

Contractes per a joves doctors i doctores

Estan dissenyats per a persones menors de 35 anys, que hagen fet estades postdoctorals en centres d’investigació de prestigi internacional. S’afavoreix la seua contractació per part de centres d’investigació i universitats valencianes per al desenvolupament d’un projecte de transferència tecnològica en empreses valencianes. A més, les persones beneficiàries comptaran amb la tutorització de la persona investigadora principal del projecte.

La duració de la subvenció serà de dos anys per un màxim de 40.000 euros anuals i el contracte el cofinançaran l’empresa i el centre d’investigació o la universitat implicats en cada cas.

Contractes per a la formació de doctors i doctores

Es tracta de promoure la contractació per part d’universitats públiques valencianes i dels centres d’investigació per a la realització de tesis doctorals vinculades a projectes d’investigació industrial o de desenvolupament experimental que es duguen a terme en empreses valencianes.

La duració de la subvenció serà de quatre anys i el contracte per part de les universitats i els centres d’investigació valencians serà, com a màxim, de 22.192,80 euros anuals per a cada una de les persones beneficiàries.

Així mateix, Educació complementa la subvenció per a cada beneficiari amb 2.400 euros com a màxim per a la realització d’estades en entitats d’I+D+i, així com de 1.500 euros més per a finançar les despeses de matrícula en l’ensenyament de doctorat en una universitat pública valenciana.

Etiquetes


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − 2 =

Paiporta
exposicion caps tallats
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris