25n
25N
25N

Vicent Marzà: “En quatre edicions hem doblat la participació i el pressupost del programa «Pilota a l’Escola»”

En l’edició “Pilota a l’Escola” 2018-2019 participen 30 centres educatius de Primària i Secundària de 14 poblacions de la comarca de la Safor

Vicent Marzà: “En quatre edicions hem doblat la participació i el pressupost del programa «Pilota a l’Escola»”
01/02/2019 -

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha visitat la localitat d’Ador amb motiu de la celebració aquest cap de setmana del Seminari de Govern d’hivern 2019 del Consell de la Generalitat a la comarca de la Safor – la Valldigna.

Marzà ha visitat l’Ajuntament d’Ador, el trinquet de la localitat i el CEIP La Murtera acompanyat pel director general d’Esport, Josep Miquel Moya, i l’alcalde d’Ador, Joan Faus.

La visita a l’escola de la localitat s’ha produït per a acompanyar l’alumnat en la sessió de “Pilota a l’Escola”, de la qual ha gaudit l’alumnat del centre educatiu. Cal recordar que “Pilota a l’Escola” és un projecte educatiu dut a terme per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport en escoles i instituts de tot el territori valencià, amb la col·laboració de la Federació de Pilota Valenciana. És per això que els representants institucionals han estat acompanyats per José Daniel Sanjuán, president de la Federació de Pilota Valenciana.

Segons Vicent Marzà: “«Pilota a l’Escola» fusiona en un mateix programa els tres puntals de la nostra Conselleria: promou la pràctica del nostre esport als centres educatius i alhora fomenta l’estima de la pilota valenciana entre l’alumnat no només com un esport, sinó com un element ben important de la nostra cultura”.

La sessió de “Pilota a l’Escola” al CEIP La Murtera d’Ador ha comptat amb la participació de 24 alumnes de 4t de Primària del centre, en una jornada dirigida per sis tècnics de la Federació de Pilota Valenciana: el monitor Xavi Artés i els pilotaris José Luis Planes, Nèstor Portes, Álvaro Navarro, Pau Gallego i José Francisco García.

El conseller Marzà ha valorat positivament el creixement en la participació d’escoles i instituts en el programa durant aquesta legislatura: “En les quatre últimes edicions del programa hem aconseguit doblar la participació de centres educatius, ja que hem dut a terme diverses millores per a potenciar aquest programa, com la incorporació de participació d’instituts, la dotació de més recursos per al portal web del programa i l’increment del pressupost que hi assignem” i ha afegit: “Hem passat dels 95.000 euros del govern anterior als 200.000 euros d’aquesta última edició, o siga que també hem dotat amb més del doble la partida econòmica per a aquesta activitat”.

En aquesta línia, el director general d’Esport, Josep Miquel Moya, ha comentat que “«Pilota a l’Escola» crea escola, permet a l’alumnat conéixer el joc de la pilota i crea afició de futur” i ha continuat: “Però no només això; és un programa que està fent que les alumnes també s’aficionen a la pilota valenciana i la practiquen. Per això està fent que cada vegada hi haja més xiques als clubs de pilota, i això és una molt bona notícia”.
A part d’Ador, són molts els centres de la comarca de la Safor que s’han sumat al programa “Pilota a l’Escola”. Aquest curs, hi participarà l’alumnat de 29 escoles i instituts de més poblacions de la comarca, com són l’Alqueria de la Comtessa, Daimús, la Font d’en Carrós, Gandia, el Real de Gandia, Llocnou de Sant Jeroni, Oliva, Piles, Rafelcofer, Tavernes de la Valldigna, Villalonga, Xeraco i Xeresa.

“Pilota a l’Escola” 2018-2019

En l’edició de “Pilota a l’Escola” 2018-2019 participen més de 500 centres educatius.

El període de sessions de “Pilota a l’Escola” per a Primària es va iniciar el passat mes de novembre i finalitzarà la primera quinzena de maig. Així mateix, les jornades de clausura d’aquesta edició tindran lloc a Benicarló el 19 de febrer, a Castelló de la Plana el 26 de febrer, a Santa Pola el 5 de març, a Elx el 21 de març, a Benidorm el 2 d’abril, a Canals l’11 d’abril, a Xeraco el 7 de maig i, finalment, a Massalfassar el 16 de maig.

En el programa de Secundària hi ha una primera fase intracentres en què cada centre organitzarà una competició per a triar els 4 equips que participaran en la següent fase. Posteriorment, hi haurà una fase intercomarcal, que tindrà lloc entre febrer i abril, en què participaran els equips dels centres guanyadors de la fase anterior. El 9 de maig tindrà lloc la fase final a la localitat de Massalfassar.

El programa té un portal web complet que n’ofereix informació detallada, així com un formulari d’inscripció, enllaços d’interés i un espai per als docents, a més d’un vocabulari de pilota valenciana. Així mateix, disposa d’un apartat dedicat a la competició entre els centres escolars, i també té material gràfic i vídeos, tot això relacionat amb el món de la pilota valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + dos =

Valencia activa
bombers
CCCC
bombers
Valencia activa