caixa popular

Marzà: "No entenem per què el PP no vol que els xiquets aprenguen castellà, valencià i anglés

Parlem amb el Conseller d’Educació sobre la decisió del TSJCV

29/05/2017 -

Després de la decisió del TSJCV de suspendre cautelarment el decret del plurilingüisme, València Extra ha pogut parlar amb el Conseller d’Educació, Cultura i Esports, Vicent Marzà. En primer lloc, Marzà ha volgut transmetre tranquil·litat a tota la Comunitat Educativa. “Nosaltres estem tranquils, sabem que està ben fonamentat, no afecta en res, este posicionament del jutjat, nosaltres el que fem és recorre’l i per tant, no afecta en res absolutament al dia a dia dels centres educatius. Per això, volem donar tranquil·litat a les famílies, als xiquets, als mestres, tot continua igual, no afecta el dia a dia, per tant nosaltres a seguir. Només diria al Partit Popular que no entenem estan en contra de què els xiquets aprenguen castellà, valencià i anglés que és allò que diu el decret”, explica el Conseller.

La Diputació d’Alacant que presideix el Partit Popular va ser qui va decidir portar el decret al TSJCV. “Jo pense que el PP de la Diputació D’Alacant, l’únic que vol és anar contra el valencià, contra l’anglés i contra els drets de xiquets i xiquetes a aprendre de veritat l’anglés, el valencià i el castellà que és el que proposa el decret”, comenta Marzà.

Per a acabar, “Nosaltres respectem el que diuen els jutges, no estem d’acord i per això anem a recórrer, estem segurs que si entren a estudiar bé el fons de les qüestions, no hi haurà cap dubte, i en tot cas de no ser així, seguirem recorrent perquè estem tranquils i sabem que està ben fonamentat, el Consell Jurídic Consultiu avala el decret, l’advocacia avala el decret, per tant hem passat tots els tràmits jurídics necessaris i estem tranquils, anem a aplicar-lo i la tranquil·litat a la gent per a tirar-ho endavant” ha assenyalat Marzà.

Etiquetes


Més notícies

1 Comentari

  1. Carol
    Carol maig 29, 12:57

    Lo que no entendemos es por qué no quieres que los niños aprendan castellano, con el decreto está claro que de trilingües nada, habéis dado la vuelta de campana y estaremos igual que hace 30 años pero al revés, todo valenciano, la asignatura de castellano y un poquito más de ingles, pero poco…. No sé qué problema tenéis con el anterior sistema (particularmente no me gustaba, pero visto lo visto lo prefiero….)

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × tres =

viva gym canovas
exposicion caps tallats