caixa popular

Marzà: "Volem redefinir el model universitari per a aconseguir un sistema sostenible que millore la qualitat de les universitats valencianes"

Educació ha organitzat un fòrum de diàleg sobre el sistema universitari valencià, que se celebra els dies 16 i 17 de febrer a Morella

Marzà: "Volem redefinir el model universitari per a aconseguir un sistema sostenible que millore la qualitat de les universitats valencianes"
15/02/2018 -

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha organitzat un fòrum de diàleg per a debatre i consensuar el model del sistema universitari valencià que volem i el seu finançament.

En el fòrum participa el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i altres responsables de l’Administració educativa, els rectors de les universitats públiques valencianes i experts universitaris a escala europea en factors clau d’anàlisi i redefinició del model universitari.

El conseller ha explicat que “iniciem aquest debat per a marcar les línies de futur del sistema universitari valencià i per a poder fer una reflexió a llarg termini, no només del finançament, sinó també del model mateix d’universitat valenciana adaptat a les necessitats actuals”.

“Estem segurs que aquesta trobada ajudarà a construir una concepció més completa del model universitari valencià, perquè no siga dissenyat per parts, sinó que siga un sistema sostenible que servisca per a millorar, encara més, la qualitat de les universitats valencianes”, ha explicat Marzà. “Un marc estable de finançament per a les universitats públiques valencianes permet disposar d’una distribució de recursos estable i eficaç per a garantir un model d’educació superior accessible i de qualitat per a assegurar la igualtat d’oportunitats”, ha afegit.

Els experts participants

El fòrum està coordinat per Francesc Michavila, catedràtic de Matemàtica Aplicada de la Universidad Politecnica de Madrid, rector honorari de l’UJI i director de la càtedra Increa.

Hi participaran experts de l’àmbit internacional, com Manuel António Assunça, rector de la Universidade d’Aveiro, amb una gran experiència internacional com a coordinador de projectes de desenvolupament institucional i gestió estratègica de les universitats en l’European University Continuing Education Network (Eucen), que parlarà sobre el nou model de govern i gestió a les universitats portugueses.

També es comptarà amb la presència de Francesc Xavier Grau, vicepresident de la CRUE i exrector de la Universitat Rovira i Virgili, que analitzarà el panorama europeu del finançament de les universitats públiques; María Carmen Pérez, professora titular d’Economia Aplicada a la Universidad Autónoma de Madrid i doctora en Ciències Econòmiques i Empresarials, que farà una anàlisi dels pressupostos de les universitats públiques espanyoles en comparació amb el cas valencià.

A més, Rafael Beneyto, representant en el Comité Técnico Permanente de Evaluación del Consejo de Política Fiscal y Financiera (CPFF) i membre del Comité d’Experts de les Corts per a la Reforma del Sistema de Finançament Autonòmic, resumirà les expectatives del nou de model de finançament autonòmic.

Per últim, Francisco Pérez, catedràtic d’Universitat de Fonaments de l’Anàlisi Econòmica a la Universitat de València i director d’investigació de l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE), exposarà l’actual model de finançament i els resultats de les universitats valencianes.

Etiquetes


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 11 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris