caixa popular

Marzà: "La MICE és un exemple de la nostra col·laboració en projectes educatius i culturals lligats a l'alfabetització audiovisual"

La Mostra Internacional de Cinema Educatiu és l’únic festival internacional específic d’aquestes característiques a tot l’Estat

Marzà: "La MICE és un exemple de la nostra col·laboració en projectes educatius i culturals lligats a l'alfabetització audiovisual"
18/01/2018 -

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i el director de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu, Josep Arbiol, han presentat la sisena edició del festival, que se celebra del 10 al 24 de febrer de 2018 en dènou punts del territori valencià.

Marzà ha declarat que “la MICE és un exemple de la nostra col·laboració en projectes educatius i culturals lligats a l’alfabetització audiovisual” i ha destacat que “volem mostrar tot el nostre suport a aquest festival pels diferents elements que el conformen, com és la potenciació del llenguatge audiovisual a l’aula, la capacitat per a implicar el professorat i l’alumnat, el caràcter del festival com a motor d’innovació educativa internacional, el desenvolupament cultural de l’alumnat com a element de creació de nous públics i el caràcter territorialitzat del festival”.

L’acte inaugural del festival se celebra el 10 de febrer a les Arts i l’aportació de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ascendeix als vora 54.500 euros, entre diferents departaments d’Educació i de l’Institut Valencià de Cultura.

El director de la MICE, Josep Arbiol, ha assenyalat que “en aquesta sisena edició tenim el repte de seguir consolidant la MICE com a referent mundial del cinema educatiu des de València al món. Una tasca educativa del segle XXI en què unim la pedagogia audiovisual i el món del cinema. No es tracta només que l’alumnat llija imatges, l’escriptura de la imatge és fonamental per a la comunicació en una societat crítica i democràtica. Amb la MICE volem arribar a tot el territori valencià, portar la nostra humil aportació allà on és més difícil arribar”.

En aquesta edició la MICE arriba a 19 punts de les nostres comarques: Dénia, Callosa de Segura, Biar, Pedreguer, Benifaió, Sueca, Benetússer, l’Eliana, Sant Mateu, Vila-real, Aras de los Olmos, Bonrepòs i Mirambell, Sagunt i Port de Sagunt, València, Elx (FPA), Alacant (FPA), Gandia (FPA) y Castelló (FPA i UJI).

Novetats de l’edició 2018

Entre les novetats de la MICE figuren la creació de la MICE FPA, que suposa la inclusió en les seues activitats d’alguns centres de la xarxa de la Conselleria d’Educació i municipals de centres públics valencians de Formació de Persones Adultes (FPA). També s’ha creat MICE Universitats, amb la col·laboració de l’UJI; MICE Rural per a arribar a localitats que estan patint el greu problema de la despoblació, com Aras de los Olmos i Sant Mateu; MICE Sanitària, amb una primera col·laboració amb l’aula hospitalària del Doctor Pesset a València ciutat, i MICE Inclusiva, per a afavorir i facilitar la inclusió de persones amb discapacitats.

Entre els objectius de la MICE figura conscienciar de la importància d’incloure l’educació del llenguatge audiovisual i les seues eines dins el plantejament docent, apropar i mostrar al professorat els avantatges de l’ús d’eines i la narrativa audiovisual per a transmetre un missatge, crear inquietuds entre els més joves sobre el món audiovisual i aprendre a valorar-ne els continguts i els seus professionals potenciant el seu interés.

Així mateix, es proposa projectar continguts audiovisuals amb format aprenentatge realitzats per joves dins dels seus centres educatius, conscienciar els pares i mares de la importància de saber els continguts als quals accedeixen els seus fills, potenciar qualsevol manifestació cultural, teatre, música i dansa per a la inclusió de valors culturals en els xiquets, xiquetes i joves, i la difusió i promoció de la cultura audiovisual en totes les seues manifestacions, especialment dins l’àmbit autonòmic, per tal d’educar els nous espectadors en el valor dels treballs i professionals del sector.

El programa d’enguany, conformat per projeccions, tallers, jocs i xerrades, vol contribuir a modificar els continguts educatius, vol obrir un pont intercultural internacional per uns dies des de la ciutat de València i des d’un bon nombre de comarques de la Comunitat Valenciana.

La MICE està promoguda per l’Associació Cultural Jordi el Mussol amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Investigació Cultura i Esport i el patrocini d’Esad, Aguas de Valencia, Edem, Caixa Popular i el concessionari Plauto de Skoda.

Etiquetes


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + tretze =

viva gym canovas
exposicion caps tallats