25n
25N
25N

Marzà: 'Licitem una actuació importantíssima al Palau de Betxí d'alt valor patrimonial, una inversió potent al servei de la ciutadania'

Marzà: 'Licitem una actuació importantíssima al Palau de Betxí d'alt valor patrimonial, una inversió potent al servei de la ciutadania'
12/01/2018 -

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat la licitació de les obres de restauració del Palau-Castell de Betxí, monument que és Bé d’Interés Cultural. Aquestes obres corresponen a la III fase de recuperació del monument i s’emmarquen dins del Pla d’inversions en patrimoni cultural valencià de la Generalitat Valenciana.

Per a aquesta actuació, Cultura de la Generalitat ha destinat 273.590 euros per a iniciar les obres. Cal recordar que la inversió total per a aquest pla és de 4,1 milions d’euros per a l’exercici 2017-2018.

Aquesta fase de restauració del Palau-Castell de Betxí se centra en la recuperació de les dependències de la vivenda de Pascual Meneu a les plantes baixa i primera, a més de la recuperació del cos superior del claustre renaixentista.

Segons el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, “servirà per a recuperar i divulgar, entre altres, una part del claustre i de la primera planta i la planta baixa d’un dels edificis més emblemàtics i importants que tenim en les comarques de Castelló, d’alt valor patrimonial que, des de l’Ajuntament de Betxí, s’està rehabilitant des de fa anys”.

Marzà ha assegurat que, “com no podia ser d’una altra manera”, des de la Conselleria de Cultura s’ha fet una inversió “potent” perquè l’edifici estiga al servici de la ciutadania de les comarques de Castelló, de Betxí i del conjunt del territori valencià.

En línies generals, el Pla d’inversions en patrimoni cultural valencià té per objectiu millorar les condicions de conservació en matèria de patrimoni cultural valencià i promoure que la societat el conega i el reconega.

El Pla s’emmarca en 8 programes diferents d’actuació: Espais de la Generalitat, Recuperem Patrimoni, Recerca Patrimonial, Patrimoni Accessible, Turisme Patrimonial, Patrimoni de la Humanitat, Infraestructures Culturals i Inventari i Conservació del Patrimoni de la Guerra Civil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + 15 =

bombers
CCCC
bombers