Marzà destaca la presència valenciana en la Fira del Llibre de Frankfurt per a "visibilitzar els creadors"

Marzà destaca la presència valenciana en la Fira del Llibre de Frankfurt per a "visibilitzar els creadors"
11/10/2018 -

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà ha destacat aquest dijous la presència valenciana en la 70 Fira Internacional del Llibre de Frankfurt (Alemanya), en la qual la Generalitat ha plantat un expositor propi que acull editorials i escriptors de la Comunitat Valenciana, amb l’objectiu de “donar més visibilitat als nostres creadors literaris i artístics i afavorir la internacionalització del sector del llibre valencià”.

Així ho ha indicat en acudir a l’esdeveniment, on ha participat en diverses activitats; la primera visitar l’estand de la Comunitat en la fira juntament amb el president, Ximo Puig. També han viatjat a Frankfurt 16 escriptors valencians ressenyats en el catàleg ‘Read(y), preparats per a llegir’, detalla la Generalitat en un comunicat.

En aquest expositor participen deu editorials valencianes: Acen editorial, Andana Editorial, Balandra Edicions, Edicions Bromera, Desfiladero Edicions, Edicions Hades, Institució Alfons el Magnànim, Kraico, Fuera de Ruta i Tundra Edicions. Estan presents de “forma singular” en la fira respecte a llibre tècnic i còmic les editorials Tirant lo Blanch, Fandogamia i Grafito.

“Des de la Generalitat posem a la disposició de les editorials valencianes un estand propi en col·laboració amb l’AEPV, així com la publicació d’un catàleg d’autors i autores valencians i la seua participació en diferents taules redones de la Fira”, ha explicat el titular de Cultura.

Marzà ha assegurat que “la participació de la Generalitat en la Fira de Frankfurt 2018 és molt convenient per a complir un dels objectius principals de la política cultural valenciana: Donar més visibilitat als nostres creadors literaris i artístics i afavorir la internacionalització del sector del llibre valencià en aquest aparador editorial europeu”.

Amb aquesta participació, l’administració continua completant un cercle d’assistència a les fires, atés que també participarà en la Fira Internacional de Bolonya i en la pròxima Fira de Liber de Barcelona.

PRESÈNCIA VALENCIANA A FRANKFURT

La Fira Internacional del Llibre de Frankfurt es desenvolupa fins al diumenge, 14 d’octubre, com “la major plataforma comercial per a tots els sectors que componen el sector del llibre”. Allí se citen editors, llibreters, distribuïdors, gràfics, agents literaris, il·lustradors, autors, traductors, impremtes i intermediaris del món editorial.

L’objectiu principal, tant dels expositors com dels professionals que visiten la Fira, és la compravenda de drets editorials, atés que el 80% dels contractes anuals dels drets d’autor del món es tanquen en aquesta cita.

Paral·lelament, és un observatori de les tendències editorials del mercat internacional, de nous models de negoci, així com d’estar al dia dels últims avanços en el comerç electrònic i en l’e-book.

La fira també és un esdeveniment cultural important, amb quasi 3.000 activitats entorn de la literatura, els escriptors i els lectors. Les activitats específiques relacionades amb la literatura valenciana s’han concentrat fonamentalment aquest dimecres i dijous de la Fira.

TAULES REDONES

La passada jornada va celebrar la taula redona ‘La literatura valenciana emergent’, amb la participació dels valencians Xavi Aliaga, Marisol Sales, Àngels Gregori, i Joanjo García.

També està prevista la d”Altres literatures valencianes’, en la qual participen Adolf Beltran, Purificación Mascarell, Jordi Peidró, Desirée Ruiz, Víctor Hernández, Marta Senent i Albert Toldrà.

El conseller de Cultura presentarà en l’Institut Cervantes de la ciutat la taula redona ‘La literatura valenciana en temps d’emergència’, en la qual participen els escriptors i escriptores Isabel Clara-Simó, Martí Domínguez, Manuel Baixauli, Anna Moner i Vicent Usó.

AJUDES A LA PRODUCCIÓ EDITORIAL

El titular de Cultura ha destacat en la visita a la Fira que durant 2018 s’ha “duplicat el pressupost d’ajudes centrades, especialment, en la producció editorial, el foment de la lectura, l’ampliació de la xarxa de biblioteques públiques i els treballs d’arxiu i digitalització”. “Tenim el clar objectiu de potenciar el Pla valencià de foment del llibre i la lectura de la Generalitat Valenciana”, ha remarcat.

“Hem realitzat un increment de quasi dos milions d’euros en el 2018 que ens fa arribar als huit milions de pressupost total, la qual cosa demostra el nostre compromís ferm amb la lectura i totes les indústries que ho envolten”, ha remarcat.

La Conselleria de Cultura, en col·laboració amb l’Associació d’Editors del País Valencià, ha editat el catàleg ‘Read(y). Preparats per a llegir, una mirada a la literatura d’autors i autors valencians’, amb una selecció d’obres de 17 autors valencians per a exposar-les en la fira amb l’objectiu de donar a conéixer la diversitat del món editorial valencià. D’aquest catàleg formen part tots els creadors que participen en les diferents taules redones, a més de l’escriptor Pasqual Alapont.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × quatre =

sagunt a escena 2019
turismo salou