25n
25N
25N

Marzà: 'Hem més que duplicat les diferents ajudes al desenvolupament del sector audiovisual amb un augment del 143 %'

Aquest dilluns s’ha publicat la convocatòria d’ajudes a escriptura de guions i durant els pròxims dies es convocaran diferents línies més d’ajudes al sector

Arxiu

Marzà: 'Hem més que duplicat les diferents ajudes al desenvolupament del sector audiovisual amb un augment del 143 %'
20/07/2020 -

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, ha publicat en el DOGV la convocatòria d’ajudes al desenvolupament de guions (consultar ací).

Aquesta és la primera de les convocatòries que es publicaran durant els pròxims dies específiques per a desenvolupament de projectes audiovisuals en diferents línies d’actuació. La novetat en les ajudes a guions, que estan dotades amb 128.000 euros, és que s’incrementa el màxim de l’ajuda per beneficiari, que passa d’un topall de 8.000 euros a 15.000 euros.

La resta de convocatòries que es publicaran durant els pròxims dies són: al desenvolupament i a la preparació de projectes d’obres audiovisuals, que augmenten un 98 %, amb un total de 380.000 euros; les ajudes a festivals, que augmenten un 61 %, amb 177.000 euros; les ajudes a la realització de cineclubs, que augmenten un 20 %, i les d’organització de jornades professionals, congressos i concursos, que augmenten un 13 %. A més, hi haurà dues línies més d’ajudes completament noves que es convocaran enguany: les ajudes a l’exhibició en sales de cine i les destinades a organització i manteniment d’associacions empresarials i de professionals del sector audiovisual valencià.

Segons el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, “la cultura ha estat un antídot constant en els moments durs provocats pel confinament, però el sector cultural ha sofert moltíssim els efectes de la pandèmia i, especialment l’audiovisual, amb la impossibilitat d’obrir els cinemes, de fer rodatges i de tirar avant els projectes, per això estem al seu costat i per, junts, reactivar l’audiovisual valencià”.

“Hem cregut convenient centrar-nos molt en les dotacions d’ajudes al desenvolupament del sector i per això hem augmentat fins als 1,2 milions d’euros aquestes línies. Suposa un augment del 143 %, però les xifres només són xifres, ja que el més important és que a part d’haver millorat les modalitats n’hem creat de noves en dos sentits molt clars: ajudar i acompanyar tant les associacions de productores i professionals com les sales d’exhibició de cinema”, ha afegit.

Les noves ajudes a les associacions empresarials i de professionals de l’audiovisual valencià comptaran amb una línia de 45.000 euros i les sales d’exhibició, amb una altra de 400.000 euros.

Pel que fa a les ajudes a les sales d’exhibició, cal recordar que el nostre territori disposa d’una xarxa important d’empreses valencianes que gestionen aproximadament 50 cinemes, amb un total de 200 pantalles. Les empreses que es presenten en les ajudes rebran una dotació econòmica per cada pantalla que gestionen. A més, aquestes ajudes també fomentaran un augment en la presència de pel·lícules valencianes en les sales comercials.

Les ajudes a la producció audiovisual valenciana

A part de les diferents convocatòries per al desenvolupament de projectes detallades, una línia destacada cada any per a consolidar el sector audiovisual valencià és la destinada a la producció.

Aquesta convocatòria també es publicarà durant les pròximes setmanes amb un pressupost de 5,7 milions d’euros i segons el director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’Institut Valencià de Cultura, José Luis Moreno: “Hem reestructurat el sistema de modalitats per a afavorir les coproduccions i fomentar, així, la internacionalització del sector, a més de l’increment dels topalls màxims en la majoria de les modalitats perquè les pel·lícules valencianes estiguen més reforçades en el seu finançament”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 17 =

CCCC