25n
25N
25N

Marzà espera poder "deixar arrere" la LOMCE i avançar en coeducació, gratuïtat d'aules de 2 anys i l'FP

Demana “fer passos més valents” i “impedir que se sufraguen amb diners públics centres educatius que segreguen per sexe”

I. CABALLER/CORTS

Marzà espera poder "deixar arrere" la LOMCE i avançar en coeducació, gratuïtat d'aules de 2 anys i l'FP
09/01/2019 -

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, Vicent Marzà, ha mostrat aquest dimecres la seua esperança a poder “deixar arrere la LOMCE”, al mateix temps que proposa “avançar i innovar més” amb propostes per la coeducació, la gratuïtat de les aules de 2 anys i l’impuls de la Formació Professional (FP).

Així ho ha manifestat a Madrid, on ha assistit a la Conferència Sectorial d’Educació, en la qual la ministra d’Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, presenta als consellers autonòmics del ram el seu avantprojecte de reforma de la Llei orgànica d’Educació (LLOE) amb la qual pretén derogar, a més, la Llei orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) aprovada en 2013 pel Partit Popular.

Vicent Marzà ha celebrat que “per fi” es deixe arrere la LOMCE perquè aquesta norma significa “un pas arrere a nivell educatiu” i ha agregat: “Les comunitats hem lluitat molt i volíem deixar arrere aquesta llei. És un avanç i estem contents que així siga, recuperem l’esperit de la LLOE”.

No obstant això, ha assenyalat que s’ha d'”avançar i innovar més” i per això des de la Comunitat Valenciana porten tres propostes. La primera d’elles és “fer un pas molt més fort en la coeducació”, ja que “no es pot segregar a xiquets i xiquetes en el segle XXI i després parlar d’igualtat”.

“També creiem que s’ha d’apostar clarament per la gratuïtat dels dos anys i, a més, una grandíssima aposta per la formació professional, que hem de millorar i visibilitzar per a adaptar-nos a la realitat”, ha explicat el conseller com a segona i tercera proposta, amb les quals espera “avançar en el futur”.

El conseller Marzà, que ha estat acompanyat pel secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, ha agraït el treball dut a terme pel Ministeri i ha recalcat que “cal aprofitar el tràmit parlamentari de la proposta per a introduir millores en aquesta proposta que garantisquen la qualitat educativa i la igualtat d’oportunitats que es mereix el nostre alumnat”.

“ANACRÒNIC”

El representant valencià ha subratllat que la proposta estatal “segueix el camí iniciat en matèria educativa pel Govern del Botànic” però ha instat a fer “passos més valents en alguns aspectes”. En aquest sentit, ha considerat que “la nova normativa ha d’aprofundir més en la coeducació i impedir que se sufraguen amb diners públics centres educatius que segreguen per sexe, ja que és una cosa totalment anacrònica”.

“El sistema educatiu –ha continuat– és el recurs de socialització amb més potencial transformador de què disposa la nostra societat. Per això la proposta que se’ns ha presentat hauria de realitzar una revisió encara més profunda dels ensenyaments que reben els nostres fills i filles per a superar la dinàmica social que naturalitza i perpetua situacions insostenibles de desigualtat de gènere”.

Respecte a la segregació per sexe en els centres educatius, el conseller ha emfatitzat que “cal treballar la proposta que s’ha presentat per a garantir que amb fons públics no es cobrisca l’ensenyament en centres que segreguen, ja que la igualtat real entre homes i dones és fonamental i és incongruent que s’avale això”.

I ha afegit: “Si els xiquets i les xiquetes no conviuen en els centres educatius, com tenen a veure després amb normalitat que tots som iguals? És necessari que entre tots millorem aquest aspecte de la proposta”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set − 2 =

CCCC
torrent