25n
Orgull
Orgull

Marzà defensa que els centres han de ser espais "lliures de tota mena d'odi": "Som i serem mur de contenció"

Enlletgeix a “els partits de dretes” que “agiten les vísceres” i critica que es “perseguisca i acuse” als professors

I.CABALLER/CORTS VALENCIANES

Marzà defensa que els centres han de ser espais "lliures de tota mena d'odi": "Som i serem mur de contenció"
25/08/2019 -

El conseller d’Educació de la Generalitat Valenciana, Vicent Marzà, ha defensat que els centres educatius han de ser espais “lliures d’odi” i ha reconegut sentir-se “preocupat” pels “atacs” al professorat i missatges que es llancen des d’alguns sectors: “Som i serem mur de contenció davant això”.

Així ho ha asseverat el responsable de política educativa del Govern valencià, en una entrevista concedida a Europa Press en la qual ha reconegut que el preocupa que es puguen traslladar a l’àmbit escolar missatges contraris als drets de les dones, el col·lectiu LGBTI o que puguen fer que els professors “no se senten lliures”

“Tenim clar que som i serem el mur de contenció a això i si cal posar-se davant perquè això no traspasse als centres, ho farem. No hi ha pitjor ensenyament que la de perseguir al que pensa diferent, perseguir al professorat i fomentar el discurs de l’odi”, ha argumentat.

El conseller ha insistit que “els centres han de ser espais lliures de tota mena d’odi i discriminació”. “I això passa per protegir al professorat perquè se senta lliure. Quan sent acusacions, no dubte a respondre perquè no poden tocar als nostres professors”, ha postil·lat.

“PER A PENSAR NO VALEN EL DOGMATISME”

En aquesta línia, ha sostingut que “el sistema educatiu és essencial per a la democràcia perquè ajuda al fet que la gent és crítica”, al mateix temps que ha defensat que “els professors han de ser prou capaços de fer pensar als seus alumnes perquè puguen qüestionar-ho tot, fins i tot la ideologia dels seus pares, per a pensar no valen el dogmatisme”.

Marzà ha enlletgit “als partits de dretes” que “agiten les vísceres” en el tema de l’Educació. En aquest punt, ha fet notar que això no es produeix únicament perquè hi ha “un partit nou” –en referència a Vox–, sinó que “ho ha fet també el PP”.

“Em sembla una inconsciència agitar les vísceres i que això puga traspassar al dia a dia dels centres. En la passada legislatura ho va fer el PP i en alguns moments Ciutadans i ara els tres partits de la dreta”, ha rematat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 3 =