25n
25N
25N

Marzà diu que davant un PSOE que "dubta" entre canvi o Cs, Compromís és "garantia d'un nou Botànic"

Marzà diu que davant un PSOE que "dubta" entre canvi o Cs, Compromís és "garantia d'un nou Botànic"
24/04/2019 -

El candidat de Compromís a les Corts per Castelló, Vicent Marzà, ha assegurat aquest dimecres que “enfront d’un PSOE que dubta entre canvi o Ciutadans, Compromís és garantia d’un nou Botànic per a continuar les polítiques de canvi que es van iniciar en 2015 i que han millorat la vida de la gent i han avançat en drets per a tots enfront dels quals volien privilegis per a pocs”.

Així ho ha afirmat Marzà en l’acte de presentació a Borriana (Castelló), juntament amb la també candidata a Corts, Inma Carda, i el candidat a l’Alcaldia de Compromís en aquesta localitat, Vicent Granel.

Sobre aquest tema, ha destacat que a Compromís li avala el treball realitzat, “perquè en menys de quatre anys hem fet front a la urgència, hem aconseguit que les famílies no passen vergonya per no tindre diners per a comprar els llibres de text, hem accelerat la dependència, hem posat en marxa la Renda Valenciana d’Inclusió perquè ningú es quede arrere, i hem eliminat barracons, perquè en aquesta comarca, a la Plana Baixa, hi havia 1.600 xiquets i xiquetes en barracons i ara queden 114”.

Així que, ha explicat que per més que les tres dretes repetisquen que no s’ha fet res, “s’ha avançat molt, però volem més, perquè queda molt per fer i Compromís és garantia per a dur-ho a terme”.

Vicent Marzà ha subratllat que a Borriana les obres de l’IES Jaume I ja estan delegades per un import de 13,5 milions per a construir un nou centre; hi ha 56 places de 2-3 anys gratuïtes que abans no estaven, i la pròxima legislatura el 100 per cent d’aules de 2 anys del territori seran gratuïtes, així com el menjador escolar.

A més, ha recordat que s’ha culminat el Cardenal Tarancón, “on hi havia 336 escolars en barracons”; hi ha 34 professors més o quatre centres amb auxiliars natius de conversa, però ha afegit que “encara volem més, per això ha de prosseguir el canvi”.

SOLUCIÓ Al MUSEU DE LA TARONJA

Així mateix, ha indicat que donaran solució al Museu de la Taronja, per a això impulsaran una fundació pública perquè “la Generalitat puga afrontar el deute que el PP ens va deixar. En aquesta línia, la candidata a les Corts Inma Carda ha destacat que “després de tirar en 2015 al partit corrupte que es va oblidar de la gent i la va deixar en la cuneta, Compromís s’ha arromangat aquests quatre anys perquè ningú es quede arrere”.

Així, ha recordat que mentre el PP va deixar una llista d’espera de més de 5.000 sol·licituds de dependència en 2015 a les comarques de Castelló i només 4.614 resolucions favorables, “nosaltres hem reduït a la meitat la llista d’espera i s’han resolt favorablement 8.917 sol·licituds. Hem duplicat les resolucions i hem baixat les llistes d’espera”.

No obstant això, ha afegit que “queda molt encara per fer en aquesta matèria”, i han de rebaixar aqueixa llista d’espera i exigir del Govern central que es responsabilitze dels diners que ha d’ingressar a les autonomies, per a això, -ha dit- “el 28A hem d’aconseguir un grup parlamentari propi, amb Baldoví i Marta Sorlí representant a les comarques de Castelló”.

Així mateix, el candidat de Compromís a l’alcaldia, Vicent Granel, ha manifestat que amb Compromís en la Generalitat, aquesta ha sigut l’etapa de major col·laboració entre Ajuntament i Consell de la història de Borriana “per a la millora de la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes”.

Ha detallat que poc després d’iniciar-se la legislatura, el nou col·legi Cardenal Tarancón va ser “el primer i més visible exemple de canvi”, que es completa amb l’IES Jaume I, inclòs en l’Edificant.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − set =