25n
25N
25N

Marzà anuncia que la Generalitat atorgarà a Isabel-Clara Simó l'Alta Distinció al Mèrit Cultural

Marzà anuncia que la Generalitat atorgarà a Isabel-Clara Simó l'Alta Distinció al Mèrit Cultural
13/01/2020 -

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha anunciat que la Generalitat atorgarà l’Alta Distinció al Mèrit Cultural a l’escriptora alacantina Isabel-Clara Simó, morta aquest dilluns, perquè parlar de l’autora és “parlar de la nostra literatura en majúscules, però sobretot d’una dona que ha dignificat al poble valencià”.

Així s’ha pronunciat Marzà després de conéixer-se que l’escriptora alacantina establida a Barcelona ha mort als 76 anys durant matinada d’aquest dilluns, vora les 7.30 hores, a causa d’una malaltia degenerativa que patia fa mesos.

Marzà ha destacat el “valuosíssim llegat” d’Isabel-Clara Simó, i ha afirmat que era l’escriptora valenciana “més internacional dels últims temps”. “Parlar d’Isabel-Clara Simó és parlar de la nostra literatura en majúscules, però sobretot d’una dona que ha dignificat el poble valencià”, ha ressaltat.

El conseller ha posat l’accent en els “nombrosos premis i reconeixements en vida” de l’escriptora. “Des de Cultura de la Generalitat considerem que és un deure atorgar-li l’Alta Distinció al Mèrit Cultural que atorga la Generalitat el 9 d’Octubre”, ha avançat.

D’aquesta manera, ha destacat que Isabel-Clara Simó “es va posar a plorar la primera vegada que va poder escriure en la llengua en què la vivia i pensava”. Segons Marzà, “ha sigut la nostra escriptora més internacional dels últims temps, traduïda a una desena de llengües”. “Això és fer país i prestigiar la nostra llengua i la nostra cultura”, ha ressaltat.

“Com a escriptora ens deixa un valuosíssim llegat. La rellegirem molt i mai deixarem d’agrair-li el regal literari que ens ha fet com a societat”, ha afegit

A més, a títol personal, ha explicat que va tindre “l’honor de compartir molts moments” amb l’autora en la Fira de Frankfurt. “Tenia al meu costat a una escriptora apassionada per allò que feia i profundament compromesa amb la seua ciutat, Alcoi, i amb el nostre país”, ha expressat.

El conseller de Cultura ha destacat també el seu “profund compromís social” i ha revelat que ‘Júlia’ va ser un dels primers llibres que va llegir en l’institut. “Com el seu ‘Júlia’, ella ha sigut una heroïna inconformista i revolucionària que ens ha permés conéixer-nos millor com a poble”, ha valorat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 1 =