25n
25N
25N

Marzà anuncia una "Llei Integral d'Educació" que continue el "pla de xoc social" de l'anterior legislatura

El Conseller d’Educació ha presentat les línies de la legislatura amb el rebuig de tota l’oposició, que torna a relacionar-lo amb un suposat pla “catalanista”

Marzà anuncia una "Llei Integral d'Educació" que continue el "pla de xoc social" de l'anterior legislatura
20/09/2019 -

El Conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, va anunciar ahir en el Ple de les Corts una nova “Llei Integral d’Educació“: “Serà un instrument normatiu molt útil per a agilitar processos i fer de l’educació valenciana un servei útil per als qui més el necessiten”. Una forma, va relatar, de continuar i assentar aqueix “pla de xoc social per a garantir l’accés en igualtat real”.

Marzà ha sigut l’últim dels consellers del Botànic II a eixir a la palestra per a explicar les línies de legislatura. L’últim de les dues sessions -dividides en quatre dies- en les quals el Conseller ha volgut recordar “la legislatura del canvi” passada que, assegura, ha significat aconseguir “el nombre més alt de docents en la història de la Comunitat”, amb 71.689.

Aqueix ‘Pla de Xoc‘ a continuar, assegura, ha aconseguit que l’educació valenciana “tinga unes taxes de segregació escolar similars a les de Dinamarca, Finlàndia o els Països Baixos, entre les més baixes d’Europa”. Un pla que, recalca, va ajudar a “garantir la gratuïtat els llibres de text, augmentar les beques menjador, iniciar la universalització progressiva de l’educació de zero a tres anys, i crear les infraestructures necessàries per a millorar les infraestructures escolars”.

“Innovació Educativa”

Així, Marzà assenyala com a principals mesures, que es veuran reflectides en la nova iniciativa legislativa, treballar “en una escola que mire d’igual a igual als sistemes educatius més prestigiosos d’Europa”. Per a això, proposa la creació d’una Direcció General específica en “Innovació Educativa”, que valoren “els més de 2.000 projectes d’innovació que ja estem subvencionant als centres educatius valencians”.

També la Formació Professional tindrà un protagonisme en les futures línies del Botànic II. Ha assegurat que es continuarà en el desenvolupament del “Pla Valencià de la Formació Professional” amb una suma de 176 milions d’euros.

El suport que troba el Conseller per a portar avant aquestes iniciatives és la creació d’aqueixa nova Llei Integral, que siga “un marc normatiu estable i fonamentat pedagògicament”, la redacció del qual sorgisca del treball entre l’Administració i tots els protagonistes de la Comunitat Educativa.

Mancant conéixer detalls d’aquesta nova norma, des del Botànic assenyala que abordarà qüestions com la igualtat d’accés, la no discriminació o segregació i incentivar plans educatius ‘més enllà de l’aula’.

Rebuig de l’oposició

Des de la dreta, les reaccions a la compareixença de Marzà han sigut molt negatives. Des de la ultradreta de VOX, Plans Massó ha tornat a acusar el Conseller de formar part d’un complot “catalanista”. Les seues polítiques, assegura, són les de la “dictadura” de la llengua; ha afirmat, en seu parlamentària, que en la Comunitat és “impossible” iniciar l’educació en castellà.

Un discurs semblant va esgrimir Mercedes Ventura, de Ciutadans, en assegurar que Marzà “és un perill per a aquesta comunitat” perquè practica una “coacció cap als quals no parlen valencià”. Un discurs que, de nou ha compartit la portaveu popular Beatriz Gascó, que de nou ha fet referència a l'”espionatge” de la llengua utilitzada a les escoles, malgrat que són unes enquestes que el seu partit ja realitzava per a conéixer l’estat de la llengua pròpia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × tres =