25n
25N
25N

Trencant la bretxa digital educativa: Marzà anuncia mesures per al pròxim curs

El conseller Vicent Marzà ha anunciat novetats en l’àmbit educatiu, però també les mesures per a revitalitzar el sector esportiu i cultural

Trencant la bretxa digital educativa: Marzà anuncia mesures per al pròxim curs
06/05/2020 -

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha comparegut, aquest matí, en el ple de la Diputació Permanent on ha ressaltat algunes de les mesures que s’han impulsat des que va començar l’actual crisi sanitària, i ha apuntat algunes de les novetats en les quals es treballarà, a curt i mitjà termini, amb l’objectiu de continuar fent costat al sector cultural i esportiu de la Comunitat Valenciana, i, sobretot, continuar apostant per un model educatiu públic, de qualitat i més igualitari en el qual ningú es quede arrere.

Res més començar la seua intervenció, Marzà ha volgut demanar disculpes a artistes i creadors, esportistes, famílies i, especialment, als xiquets i xiquetes. “Davant aquesta realitat, sóc conscient que mai podrem arribar a tots“. No obstant això, l’ànim de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport és continuar implementant ajudes que contribuïsquen a revitalitzar el sector i a minimitzar l’impacte causat per aquesta pandèmia.

D’aquesta manera, al sector cultural, Marzà ha anunciat que es continuarà treballant en el Pla ReaCtivem, que ja inclou mesures com la inversió de mig milió d’euros en la compra de llibres d’editorials valencianes a les llibreries de proximitat, la inversió de 100.000 euros, a través del Consorci de Museus, per a la creació de continguts culturals digitals o la reprogramació de totes les activitats culturals del sector públic, però també privat amb ajudes en l’oferta cultural o en el lloguer de les instal·lacions.

I en eixe punt, des de la Conselleria ja s’està treballant en la ‘volta a la normalitat’ en l’àmbit de la cultura, sempre que les autoritats sanitàries ho permeten, a través de la reobertura dels espais culturals de la Generalitat amb una programació de festivals per a tornar a acostar la cultura a la ciutadania després de dies durs de confinament. Així mateix, s’està treballant en el programa d’òperes itinerants ‘Les Arts Volant’ perquè arribe a totes les poblacions “que han sigut i seran capitals culturals valencianes”.

Per descomptat, aquesta aposta per la reactivació del sector també ve acompanyada per un important increment pressupostari. Així, com ha detallat el conseller, la inversió en teatre i circ ha passat de 2,7 milions d’euros a 4 milions; en dansa de 3,2 a 4,8 milions; en música, el pressupost arriba fins al milió i mig; i, en el cas de la indústria audiovisual, l’import destinat a Festivals de Cinema augmenta fins a un 59%.

9 milions per a activitats extraescolars gratuïtes

Una de les conseqüències de l’estat d’alarma ha sigut el tancament dels centres educatius i, per consegüent, l’obligatorietat d’impulsar l’educació online. Sens dubte, un esforç econòmic important que ha hagut d’assumir la Conselleria d’Educació per a garantir l’ensenyament a tot l’alumnat, sense excepció.

Per això, una de les principals mesures que s’ha dut a terme ha sigut la compra de 14.000 tauletes, amb Internet integrada, que s’han entregat a l’alumnat d’entorns més vulnerables. La Comunitat Valenciana “ha sigut la comunitat autònoma que ha distribuït un major nombre d’equips tecnològics entre l’alumnat”, gràcies a la inversió de 2,8 milions d’euros. “I si els proveïdors pogueren aconseguir més dispositius, els adquiriríem de seguida”.

D’aquesta manera, Marzà ha anunciat que, de cara al pròxim curs escolar, no sols s’avançarà en la formació del professorat en noves tecnologies, sinó que la Conselleria treballarà per a aconseguir més tauletes i fer un nou plantejament de les aules d’informàtica.

Però no serà l’única novetat. I és que es destinaran 9 milions d’euros per a desenvolupar activitats extraescolars gratuïtes per a l’alumnat que el necessite. La idea és que siguen els mateixos ajuntaments qui organitzen aquestes activitats. Així mateix, Educació “garantirà la seguretat per a la realització de qualsevol activitat educativa en els centres escolars”, ha apuntat Marzà. Per això, “estem realitzant una inversió de 3 milions d’euros en material de protecció i higiene, que ens ha recomanat Sanitat, i que s’adaptaran a les necessitats de cada etapa educativa”.

Finalment, Marzà ha informat de la data per a l’admissió telemàtica d’Infantil i Primària per al pròxim curs: del 8 al 16 de juny. S’està preparant tot per a informar les famílies de com realitzar aquest procés telemàtic.

Ajudes per al sector esportiu

Marzà ha informat que les transferències a les federacions esportives ja tenen el vistiplau de la Direcció General d’Esports, i que es té previst el llançament de totes les ajudes que hagueren eixit en un any normalitzat, adaptant-se a la nova realitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 2 =