25n
Orgull
Orgull

Marzà: 'Hem aconseguit establir el centre especialitzat d'alt rendiment de ciclisme estatal en el velòdrom Lluís Puig'

La valenciana és la tercera autonomia amb més llicències federatives de ciclisme de l’Estat

Marzà: 'Hem aconseguit establir el centre especialitzat d'alt rendiment de ciclisme estatal en el velòdrom Lluís Puig'
30/08/2019 -

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha assistit a la setena etapa de la Volta 2019, que transcorre entre la localitat d’Onda i el cim del Mes de la Costa, a Castelló.

A l’eixida de l’etapa des d’Onda, Marzà ha comentat que “hui, La Volta recorre carreteres de les comarques de Castelló, un recorregut que conec bé de quan entrenava fa ja uns quants anys, i és molt satisfactori seguir aquest esdeveniment ací, per la gran afició ciclista que tenim en el nostre territori”.

Esport de la Generalitat dóna suport al ciclisme en diversos sentits. El responsable d’Esport de la Generalitat ha volgut remarcar que “són fonamentals els programes de tecnificació esportiva, que són clau per a millorar la tècnica esportiva dels ciclistes valencians i que duem a terme juntament amb la Federació Valenciana de Ciclisme”. “Per fi tindrem un centre especialitzat d’alt rendiment en matèria de ciclisme en el velòdrom Lluís Puig, que serà el centre de referència en aquesta matèria en tot l’Estat”, ha afegit.

El velòdrom Lluís Puig passa a ser, d’aquesta manera, seu habitual de destacades competicions, concentracions i planificacions estatals, jornades de tecnificació i entrenaments de ciclistes de diferents modalitats.

Un altre dels aspectes que ha volgut destacar el conseller ha sigut la posada en marxa del programa ‘Aula ciclista‘ en els centres educatius: “Aquest curs comencem amb la conscienciació sobre la mobilitat sostenible lligada a l’ús de la bicicleta amb ‘Aula ciclista’, que recorrerà els centres educatius valencians i conscienciarà i fomentarà que cada dia hi haja més alumnat que use la bici per a la seua mobilitat”.

El projecte ‘Aula ciclista’ es desenvoluparà juntament amb la Federació Valenciana de Ciclisme. Un total de 10.000 alumnes i alumnes de 10 i 14 anys participaran en aquest nou programa educatiu. ‘Aula ciclista’ recorrerà un total de 200 centres educatius, on es realitzaran sessions de formació teòrica sobre vida saludable, seguretat viària, ús de la bicicleta i el ciclisme com a esport, i una part pràctica amb exercicis sobre la bicicleta en un circuit urbà per a fomentar l’educació viària i la pràctica esportiva.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × un =