caixa popular

Marxes a peu i en bicicleta en la Setmana de la Mobilitat de Xirivella

Marxes a peu i en bicicleta en la Setmana de la Mobilitat de Xirivella
02/10/2017 -

Una marxa a peu solidària contra el càncer i una marxa en bicicleta per l’horta han posat el punt i final a la Setmana de la Mobilitat 2017 de Xirivella, impulsada per la Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat amb l’objectiu d’avançar en la conscienciació de l’ús de mitjans sostenibles i la reivindicació del transport públic de qualitat.

Este diumenge centenars de persones han recorregut a peu els prop de 4 quilòmetres del recorregut de la marxa contra el càncer per a recaptar fons destinats a l’Associació Espanyola contra el Càncer de Xirivella. Ha sigut una activitat per a totes les edats que s’ha viscut en un ambient festiu i esportiu. Cada participant de la marxa ha col·laborat amb 3 euros per la compra del dorsal. Esta acció solidària ha comptat amb la col·laboració del club d’atletisme de Xirivella Peus Lleugers, l’Associació de Professionals del Comerç de Xirivella (Xiri Compra) i del Mercat Municipal.

L’horta de Xirivella també ha sigut protagonista en la Setmana de la Mobilitat. El dissabte 30 de setembre es va organitzar una marxa en bicicleta per l’horta, on es va presentar el mapa «Itineraris per l’horta de Xirivella». Es tracta d’una completa guia amb les rutes que es poden recórrer en bicicleta o a peu i que es pot aconseguir al Centre Jove de Xirivella. Inclou informació interessant sobre l’horta de d’alt i l’horta de baix, les dos zones en què tradicionalment s’ha dividit l’espai de conreu a Xirivella amb sistemes de reg independents. Les rutes naixen del parc Pablo Iglesias i s’endinsa per camins entre ceberes i les alqueries que encara queden en peu.

«El mapa de les rutes per l’horta és un pas més per posar en valor el nostre patrimoni natural al mateix temps que potenciem un oci sostenible i saludable. Estem molt satisfets de la resposta ciutadana als actes transversals que hem organitzat: el dia sense cotxe, el taller ciclista, la marxa per l’horta, la marxa contra el càncer i la marxa ciclista reivindicativa que s’ha fet conjuntament amb Alaquàs i Aldaia per a reclamar una connexió segura i sostenible amb València», explica el regidor Boro Montroy.

Per la seua banda, l’alcalde de Xirivella, Ricard Barberà, ha explicat que «amb tants problemes de transport i mobilitat com tenim, la setmana de la mobilitat no podia ser un mer tràmit. Però això li hem donat la importància que mereix. La millora del transport public i de qualitat, la connexió amb València i els altres pobles amb bicicleta i la reivindicació del metro són qüestions estratègiques i treballem dia a dia per tindre solucions a curt i mitjà termini».

En els pròxims dies es donaran a conéixer els tres guanyadors o guanyadores d’una bicicleta pel concurs de dibuix escolar.

En esta Setmana de la Mobilitat han col·laborat les regidories d’Economia del Bé Comú, la d’Educació i la de Joventut.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 13 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats