25n
25N
25N

«En marxa per la Dona», la prova de l'esperit solidari i esportista de tot un poble

«En marxa per la Dona», la prova de l'esperit solidari i esportista de tot un poble
09/03/2020 -

Amb el rècord de participants confirmat dies abans de la carrera, el diumenge 8 al matí la celebració del «Dia de la Dona» se centrava en Puçol en una marxa de 5 quilòmetres, amb 2.062 inscrits i una recaptació de 10.550 euros que es va entregar directament a la representant de l’Incliva, per a destinar els diners a la investigació contra el càncer de mama. Va ser un matí festiu en la qual va haver-hi música, balls, sortejos, bon temps i, naturalment, marxa… molta marxa.

El repartiment de dorsals va començar el dissabte al matí, però també el diumenge, des de les 9.30 hores, hi havia voluntaris dels diferents clubs i associacions locals encarregats d’entregar la borsa del corredor, el dorsal i recordar els últims detalls per a la prova.

Al mateix temps, l’Associació Local Contra el Càncer atenia peticions, informació i detalls per a col·laborar en aquesta lluita, que s’ha convertit en un dels signes identificatius de la carrera. Mentre Pepa Deogracia i Cristina Cháfer, les presentadores i animadores, feien honor a la seua fama i no deixaven —micro en mà— d’insuflar un últim alé a tots els que es preparaven per a la prova… i per als quals ajudaven i per a la premsa i per als quals passaven per allí. Inesgotables, senten. Amb elles en la directiva és normal que el Club Futbol Sala enguany ascendisca en quasi totes les categories.

La plaça del País Valencià era, literalment, una festa.

I la festa va continuar més enllà de la plaça, durant tot el recorregut. Les 2.062 persones inscrites amb dorsal no van ser les úniques a gaudir d’un agradable passeig, en el qual fins al temps es va sumar amb un matí de sol i bona temperatura.

Anaven acompanyades de fills menuts, mascotes i algun infiltrat, a més del públic que es repartia pel barri antic de Puçol, per on transcorria el traçat de 5 quilòmetres d’aquesta prova solidària, on l’important no era arribar primer, sinó, senzillament participar.

Per als amants de les estadístiques, assenyalar que els vencedors en cada categoria van ser representants dels clubs locals que més corren: Javi Bosch Nelet, entre ells, membre del Club Atletisme Puçol; i Lucía Chulvi, entre les dones, del Tripuçol.

Javi i Lucía van ser ràpids, però el seu pas per meta només va ser l’inici d’una hora amb un degoteig continu de participants que arribaven sense pressa, saludant, posant per a les fotos, gaudint d’una carrera que ja havien guanyat abans de travessar la meta: era una prova de solidaritat.

I mentre anaven arribant corredors, la brigada municipal, els voluntaris de diferents col·lectius i la policia s’ocupaven d’anar recollint el material usat per al lliurament de dorsals, al mateix temps que uns altres atenien l’avituallament per als corredors, amb aigua, sucs, fruita i la resta de productes cedits pels patrocinadors.

En finalitzar la prova, torn per a les autoritats locals, amb l’alcaldessa Paz Carceller com a encarregada d’entregar el xec de 10.550 euros a l’Incliva, paraules d’agraïment per a tots els participants —tant els que van córrer com els que van ajudar al fet que tot isquera a la perfecció— i, per a finalitzar, exhibició de diferents tipus de ball i dansa.

«Satisfacció absoluta pel nombre de participants i per com es va desenvolupar tot, ja que no va haver-hi cap incidència important i tot va transcórrer amb molt bon ambient», apunta l’alcaldessa Paz Carceller. «Cada any intentem millorar l’organització de la carrera i crec que en 2020 tot ha sigut molt ordenat i positiu. I, per descomptat, el millor són els 10.550 euros que entreguem a l’Incliva per a la investigació sobre el càncer».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 10 =

caixaontinyent
paterna
ruta massamagrell