Martínez Dalmau demana a PSPV i Compromís "un nou pacte anticorrupció que blinde les institucions públiques"

Martínez Dalmau demana a PSPV i Compromís "un nou pacte anticorrupció que blinde les institucions públiques"
18/04/2019 -

El candidat de Unides Podem Esquerra Unida a presidir la Generalitat en les pròximes eleccions autonòmiques del 28 d’abril, Rubén Martínez Dalmau, ha instat a PSPV i Compromís a “assumir un nou pacte anticorrupció que blinde les institucions públiques davant qualsevol que pretenga saquejar-les”.

Dalmau ha assegurat aquest dijous que el programa electoral de la formació “inclou mesures que impliquen tolerància zero amb la corrupció” i ha assenyalat que “el cas Alqueria ha tornat a posar damunt de la taula les limitacions dels partits que integren el Consell a l’hora de combatre de debò la corrupció”.

Per part seua, la número dos de la coalició, Rosa Pérez Garijo, ha criticat que Compromís i el PSPV “no hagen aprofitat aquests quatre anys de govern per a alçar les catifes de la Generalitat, investigar la corrupció a fons i així poder garantir una democràcia plena després de tants anys d’obscurantisme del PP”.

Referent a això, Dalmau ha assenyalat que durant aquesta legislatura “únicament Podem ha sigut una garantia de transparència i bones pràctiques polítiques, liderant les principals mesures de regeneració democràtica com la creació de l’Agència Antifrau valenciana”.

A més, ha esmentat que “s’impulsaran els canvis legislatius necessaris perquè siga vinculant la prohibició de contractar per part de les administracions públiques a empreses vinculades amb la corrupció”.

La coalició també planteja que es duga a terme “una auditoria de la contractació de la GVA per a investigar contractes lligats a la corrupció”, qüestió que van aprovar aquesta legislatura Les Corts Valencianes a proposta de Podem i que el Consell de PSPV i Compromís “no ha substanciat”.

Una altra de les mesures que han presentat és “la superació del model de diputacions per a donar-li els recursos i el protagonisme als municipis en coordinació amb la Generalitat”. Sobre aquest tema, Dalmau ha incidit que l’Operació Alqueria “demostra que és necessari superar el model de les diputacions provincials, perquè la seua opacitat i clientelisme afavoreix la corrupció”.

Així mateix, han plantejat limitar el mandat dels càrrecs públics a huit anys i reformar l’Estatut dels Expresidents de la Generalitat “perquè deixe de ser una altra agència de col·locació dels partits, una porta giratòria del públic al públic i que permet que el multiimputat expresident del Consell, Francisco Camps, estiga acomodat en el Consell Jurídic Consultiu”.

Dalmau ha insistit que ha plantejat dues vegades aquesta mesura en Les Corts no ha trobat però no ha trobat el suport suficient de la resta de grups. D’altra banda, també ha reclamat que es dote de més recursos a l’Agència Antifrau “perquè puga desenvolupar en condicions la seua fonamental labor de prevenció i lluita contra la corrupció”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − tretze =

sagunt a escena 2019
Festes Torrent 2019