caixa popular

Marta Sorlí: 'El fals AVE és una estafa per a la gent de Castelló'

El suposat AVE circularà per la mateixa via que el tren de rodalia o Euromed

Marta Sorlí: 'El fals AVE és una estafa per a la gent de Castelló'
22/01/2018 -

El President del Govern, Mariano Rajoy, visitarà, hui, Castelló per a la inauguració del fals AVE, que connectarà aquesta ciutat amb Madrid i València. Un acte al qual la força política de Compromís ja ha avisat que cap dels seus càrrecs assistirà per considerar ‘una autèntica burla que s’estiga inventant vendre com a alta velocitat un servei que en realitat no ho és’.

València Extra informava, fa uns dies, de les noves connexions ferroviàries amb les quals comptaria Castelló a partir de demà, 23 de gener. Després de mesos de proves, el suposat AVE comença a operar, encara que no amb totes les garanties. I és que la construcció d’un tercer raïl a la via convencional provocarà no solament que els trens no puguen aconseguir els 300 quilòmetres per hora, la velocitat comercial dels trens AVE, sinó que a més hauran de circular per les mateixes vies que circulen els trens de rodalia, els regionals, Euromed i els trens de mercaderies.

Una mesura, la del tercer raïl, que, fins ara, només s’havia contemplat en distàncies curtes. Davant açò, el grup Compromís considera ‘una estafa la lentitud del suposat AVE entre Castelló i València enfront de connexions existents, i l’encariment del servei enfront d’un altre més ràpid’. I és que aquesta nova connexió, connectarà ambdues capitals en un temps de 42 a 50 minuts amb un cost de 15 euros el bitllet, enfront dels 28 minuts que tarda Euromed amb un cost de 10 euros el bitllet, aproximadament.

Així mateix, Marta Sorlí, diputada de Compromís en el Congrés, ha criticat l’actitud del President del Govern. ‘Que Rajoy vinga a celebrar l’arribada d’un tren més lent que el que tenim és una burla per a la gent de Castelló. La construcció del tercer fil ha generat que la rodalia siga més lenta, i tinga retards i cancel·lacions de serveis constantment. El fals AVE solament ha servit per a dibuixar una línia més en la web de Renfe, però és una estafa per a la gent de Castelló’.

Per la seua banda, el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha acusat Compromís de ‘descortesia i fomentar el frontisme’ per no acudir a l’acte d’inauguració. No obstant això, en el comunicat de Compromís segueixen deixant clar que, si no assisteixen, és ‘per a seguir defensant als usuaris del servei de rodalia, que segueixen patint l’empitjorament del servei des que es van iniciar les obres d’aquest tram del corredor’.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 1 =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris