L'escriptora Marta Sanz celebra el Dia de la Dona amb els seus lectors i lectores a la Biblioteca Valenciana

Sanz ha definit la Literatura com l'art transformador de la societat que va calant en les consciències de les persones

Guardar

escritora Marta Sanz celebración Día de la Mujer
escritora Marta Sanz celebración Día de la Mujer

L'escriptora Marta Sanz ha defensat que "la Literatura és l'art transformador de la societat perquè cala a poc a poc en les consciències de les persones", en la trobada que ha mantingut amb els seus lectors i lectores al cicle d'Escriptors de la Biblioteca Valenciana.

Sanz ha explicat que els escriptors, amb les seues paraules, "il·luminen els angles morts i verbalitzen les injustícies que passen desapercebudes en la societat" i ha recordat les paraules que va encunyar Gabriel Celaya: 'La poesia és una arma carregada de futur'.

La Biblioteca Valenciana ha sigut l'escenari on l'escriptora Marta Sanz ha departit amb més de 400 alumnes de Secundària sobre la seua àmplia producció literària de novel·les, assajos, poesia i sobre la seua faceta d'editora i articulista de premsa.Marta Sanz va estudiar Literatura en la Universitat Complutense de Madrid, on es va especialitzar en Literatura Contemporània, amb especial atenció a la poesia espanyola durant el període polític de la Transició. En l'actualitat exerceix la docència en la Universitat Antonio de Lebrija.

Després de passar per l'Escola de Lletres de Madrid -on ara també és professora, va publicar les seues primeres novel·les: 'Llengües mortes' i 'Els millors temps' (Premi Ull Crític de Narrativa), abans d'aconseguir el seu primer gran èxit en 2006 en ser finalista del Nadal amb 'Susana y los viejos'.

L'escriptora madrilenya va rebre en 2015 el Premi Herralde per 'Farándula', una novel·la crítica que pren com a excusa el món del teatre per a abordar sense miraments qüestions socials i culturals. Altres títols coneguts de l'autora són 'La lección de anatomía, 'Black, Black, Black'...

La seua producció s'estén a articles en premsa diària, poemaris i assajos. 'Éramos mujeres jóvenes', de 2016, és un assaig que s'endinsa en els prejuís i tabús que van envoltar els usos amorosos de la dona del postfranquisme i els primers anys de democràcia.

Destacats