25n
25N
25N

Marta Banyuls, nova coordinadora artística de La Mutant

Marta Banyuls, nova coordinadora artística de La Mutant
04/10/2019 -

La Junta de Govern de l’Ajuntament de València ha aprovat el nomenament oficial de Marta Banyuls com a coordinadora artística de l’espai municipal d’arts vives La Mutant. La decisió és el resultat d’un concurs participatiu i obert iniciat durant la passada legislatura per l’anterior equip de govern. L’actual regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez, va resoldre en els seus primers dies de mandat el procés després de verificar la viabilitat de tots els aspectes jurídics i administratius relacionats amb aquest.

Marta Banyuls és la primera coordinadora artística que s’incorpora a l’equip de la Mutant, després del periple d’aquest espai com a part de les Naus i fins a la seua integració posterior en la regidoria d’Acció Cultural. És la primera professional que accedeix a aquest càrrec de manera oficial en el teatre del carrer Joan Verdeguer, amb un contracte derivat del procés que contempla la gestió de la Mutant durant dos anys (amb una possible pròrroga d’un tercer) i una retribució econòmica de 38.000 euros bruts per exercici.

Llicenciada en Filologia i posseïdora d’un Màster de Gestió Cultural amb especialitat en Arts Escèniques, Marta Banyuls compta amb més de quinze anys d’experiència en el món de la gestió cultural. Al llarg de la seua trajectòria, ha desenvolupat labors de producció, administració i coordinació artística tant en empreses i institucions privades. En AVETID, La Pavana, Teatre Micalet, Festival Internacional MIM de Sueca, Rambleta, i Regidories de Cultura dels ajuntaments de Sollana i Picassent.

La nova coordinadora artística assumirà immediatament les seues noves responsabilitats “amb molta il·lusió i vocació de servei públic”. “Treballaré amb l’objectiu de situar a la Mutant com el gran referent d’innovació escènica de València, però amb la vista pensada en l’atracció de públic més enllà de la ciutat”, ha assenyalat. “Les línies d’acció vertebradores de la meua programació seran les arts vives. Unes escèniques des del seu vessant més actual a partir de la dansa, el teatre des del cos i en moviment, la performance, la música en directe, la dansa, el circ i l’audiovisual. Una proposta multidisciplinària donades les moltes possibilitats que ofereix un teatre polivalent i ben dotat com La Mutant”.

A més, Banyuls assegura que el teatre aviat marcarà el seu caràcter amb propostes “internacionals i nacionals, però sense deixar d’acollir els projectes emergents i més actuals del sector local”. La nova coordinadora artística de la Mutant destaca el seu interés per donar suport als creadors de totes les disciplines que s’integren en les línies estratègiques ja citades, per a les quals hi haurà una implicació especial amb “acollint tallers i cursos de professionals importants de tot el món amb la vocació de formar i interaccionar millor amb la realitat de les arts vives i la cultura contemporània”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 2 =