25n
25N
25N

Marta Argerich tria el nou piano de gran cua Stenway&sons model D-274 del Palau de la Música

Marta Argerich tria el nou piano de gran cua Stenway&sons model D-274 del Palau de la Música
14/01/2018 -

El Palau de la Música ja té el nou piano que substituïx a l’actual, amb més de dos dècades d’antiguitat i que patia el lògic desgast per la intensa activitat de l’auditori valencià. La llegendària pianista argentina Martha Argerich, que va actuar dijous passat en l’abonament d’Hivern, va triar un dels dos pianos gran cua Stenway@Sons model D-274 que han arribat al Palau i posteriorment ha signat en ell. Prèviament, un especialista va seleccionar d’un total de 12 instruments, eixos dos que ha provat Argerich i que han viatjat des d’Hamburg fins a València. La presidenta del Palau, Glòria Tello, s’ha mostrat molt satisfeta per la nova adquisició i ha manifestat que “volem sempre oferir excel·lència i és per això que per fi disposem d’un magnífic piano, que a més ha sigut triat per la mítica concertista Martha Argerich”.

La compra del piano va ser resolta per un valor de 130.559 € IVA inclòs, a favor de l’empresa Hinves Pianos S.L., després de la seua oportuna licitació i posterior avaluació pel comité d’experts. Esta quantitat és menor a la que havia sigut anunciada inicialment per a la licitació i que ascendia a 157.300 € IVA inclòs. En este sentit, la regidora ha manifestat que “hem fet un esforç econòmic que era necessari escometre, perquè un dels nostres deures com a gestors és procurar que la ciutadania puga gaudir d’una programació de prestigi i, en este cas, del millor so dels pianistes que ens visiten”. Per la seua banda, el director del Palau, Vicent Ros, ha afegit que el nou piano “permetrà desenvolupar amb més força la nostra programació de música de cambra i, evitarà llogar o recórrer al préstec per part de la Societat Filharmònica, que oferix els seus programes al Palau”.

En este sentit, l’activitat pianística al Palau de la Música és molt freqüent com ha ocorregut en la temporada general passada i en l’actual, en la qual han intervingut o intervindran pianistes com ara Martha Argerich, Grigori Sokolov, Maria Joao Pires, Katia i Marielle Labècque, Yuja Wang, Elizabeth Leonskaja, Nelson Freire, Fazil Say, Joaquín Achúcarro, Alexei Volodin, Kathia Buniatishlivi, Varvara, Jan Lisecki, Tzimon Barto, James Rhodes, Hèlén Grimaud, Josu de Solaun, Xavier Torres, i molts més.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + 9 =

bombers
CCCC
bombers
Valencia activa