caixa popular

Marràqueix, la ciutat vermella

Marràqueix, la ciutat vermella
10/06/2017 -

Marràqueix, coneguda com la ciutat vermella pels colors dels seus edificis i les tonalitats predominants al seu entorn, és una de les ciutats més pintoresques i exòtiques i, a la vegada, més properes a casa nostra. Els seus carrerons són autèntics laberints i molts d’ells acaben en cul-de-sac. Tot i això, l’atractiu principal de la ciutat és l’extensa plaça Jamaa el Fna, el centre de la vida pública de la ciutat. Allà, durant el dia, podrem trobar conta-contes, domadors de simis o de serps, i alguns llocs on comprar suc de taronja natural o diverses espècies. Durant la nit, en canvi, es convertirà en un nou de paradetes on poder sopar, músics improvisats i espectacles de diferents tipus.

marraqueix3Tot i que no són tan coneguts com els Jardins de Menara, els Jardins de Majorelle són una visita obligada per la seua bellesa i varietat. Una altra atracció turística de la ciutat és la visita al Palau Bahia, una de les obres arquitectòniques més importants de Marràqueix i construït a finals del segle XIX. Tot i això, si voleu veure de prop la història de la ciutat, és aconsellable apropar-se al Palau Badi, construït a finals del segle XVI pel sultà Ahmed al-Mansour per commemorar la derrota dels portuguesos a la Batalla dels Tres Reis. De la mateixa època també daten les tombes Saadies, un dels llocs més espectaculars i visitats de la ciutat.

No podeu marxar de Marràqueix sense anar al Zoco, un laberint de carrerons plens de paradetes on comprar tot tipus de coses: des de roba a espècies, artesania i, per descomptat, productes típics. Recordeu regatejar sempre el preu que us ofereixen i, si voleu un consell, és millor anar-hi al matí i sense pressa per poder gaudir d’una experiència única.

Superfície: 230 km².

Ubicació: Al sud del Marroc i a l’interior es troba la ciutat de Marràqueix, una de les quatre ciutats imperials del país juntament amb Fez, Rabat i Mequinez.

Població: Més d’un milió i mig d’habitants.

marraqueix2Clima: Marràqueix presenta un clima semiàrid, on els hiverns són suaus i humits mentre que els estius són càlids i secs. Al Marroc, l’esquema de precipitacions, tant a l’estiu com a l’hivern, segueix la mateixa pauta que el clima mediterrani; però a la ciutat de Marràqueix la pluja és encara més escassa.

Economia: L’economia del Marroc és la d’un país emergent: en els últims anys el govern ha privatitzat algunes empreses públiques. El sector dels serveis i concretament el del turisme, és el que té més força i un dels factors més importants per a la producció econòmica. El segueix el sector d ela indústria que es dedica sobretot al tèxtil, la mineria i l’electrònica. L’agricultura també té un pes important, amb exportacions de cítrics, llegums i peix.

Curiositats: La moneda oficial del Marroc és el Dírham marroquí –10 dh equivalen a un euro–, però no es estrany que botiguers, mercaders i, fins i tot, taxites i hotelers, accepten euros.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − setze =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC
cultura als barris