caixa popular

València i Massamagrell es comprometen a posar en valor la marjal de Rafalell i Vistabella

València i Massamagrell es comprometen a posar en valor la marjal de Rafalell i Vistabella
21/06/2017 -

Els ajuntaments de València i Massamagrell exploraran vies de col·laboració per posar en marxa un projecte que valore la marjal de Rafalell i Vistabella, un paratge que uneix els dos termes municipals i que suposa “un xicotet miracle mediambiental”, en paraules del regidor de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera de l’Ajuntament de València, Sergi Campillo.

Precisament Campillo ha visitat la marjal juntament amb l’alcalde de Massamagrell, Pep Galarza, i tots dos han mostrat la seua predisposició per col·laborar en la posada en valor del paratge, que abasta una superfície total de vora 103 hectàrees.

Aquest aiguamoll es troba inclòs al catàleg valencià de zones humides i és sòl no urbanitzable d’especial protecció, una qüestió que molts veïns i veïnes han defensat al llarg dels anys per protegir la marjal. Per la seua ubicació és un paratge molt important per a la biodiversitat, donada la seua utilitat estratègica per conservar i connectar poblacions de peixos endèmics i tortugues autòctones.

La marjal de Rafalell i Vistabell es nodreix d’aigües subterrànies i aigua de regs. Està dominada per canyissos i joncs, que serveixen de refugi a diverses espècies d’aus, i a més, té un sistema dunar molt interessant i pràcticament verge que la connecta amb la mar. “L’Ajuntament de València té una responsabilitat en conservar i cuidar la marjal de Rafalell i Vistabella, que compartim amb Massamagrell. Per això, entre els dos ajuntaments estem explorant vies de col·laboració per poder posar encara més en valor aquesta marjal que va sobreviure miraculosament a totes les èpoques d’urbanització salvatge. Per això, ara més que mai hem de conservar aquest xicotet miracle mediambiental”, ha declarat per finalitzar Campillo.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + tretze =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris