25n
25N
25N

Enxampats in fraganti pare i fill amb 14 quilos de tellinas en la Malvarrosa

Enxampats in fraganti pare i fill amb 14 quilos de tellinas en la Malvarrosa
10/05/2018 -

La Policia Local de València ha decomissat aquest dijous al voltant de 14 quilos de tellines procedents d’un marisqueig efectuat en la platja de la Malvarrosa, de matinada. Els fets van ocórrer, concretament, a les 2.00 de la matinada, quan uns agents que estaven realitzant la seua labor de vigilància diària en La Malvarrosa van trobar a una parella d’homes que portaven dos cabassos carregats de tellines que havien agafat moments abans.

Sobre la base de la Llei 5/2017 de 10 de febrer de la Generalitat Valenciana de Pesca Marítima i Aqüicultura de la Comunitat Valenciana, en el seu article 20 i següents, per les quals es prohibeix aquesta pesca i marisqueig, els agents van procedir a identificar a les dues persones que portaven els cabassos, d’uns 7 quilograms cadascun, i a informar-los de la infracció que estaven cometent. Els policies van alçar actes de denúncia per a tots dos, que van resultar ser pare i fill, i van procedir a decomissar tots dos cabassos, quedant a la disposició de la Unitat de Medi ambient (UMA) amb seu en la 8ª Unitat de Districte.

La recol·lecta de tellines ja es va limitar en 2015, quan la Generalitat va adoptar la decisió de prohibir la captura en el litoral valencià per a poder recuperar aquestes espècies. En 2017 el Ple del Consell va aprovar la Llei de Pesca Marítima i Aqüicultura per a regular finalment la seua pesca, limitada amb llicències administratives. Si la infracció es considerara greu, la multa a la qual s’enfrontaria aquesta parella podria ascendir fins als 60.000 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × tres =

bombers
CCCC