25n
25N
25N

Marina Albiol dimiteix com a portaveu d'IU a Europa després d'acusar a la Direcció d'inacció en casos d'assetjament laboral

Marina Albiol dimiteix com a portaveu d'IU a Europa després d'acusar a la Direcció d'inacció en casos d'assetjament laboral
04/10/2018 -

L’eurodiputada d’Esquerra Unida(IU) Marina Albiol ha dimitit del seu càrrec com a portaveu de la formació en el Parlament Europeu, en protesta per la mala gestió que, al seu judici, està realitzant la direcció federal de dues denúncies realitzades per treballadors de la Delegació a Europa d’assetjament laboral per part d’eurodiputats, segons han confirmat a Europa Press fonts de la coalició d’esquerres.

Així ho ha posat de manifest Albiol en una carta que ha remés al coordinador federal d’IU, Alberto Garzón, i que ha avançat eldiario.es, en la qual critica que la direcció no haja iniciat expedients sancionadors en tenir coneixement d’aqueixos fets.

Per la seua banda, la direcció federal ha assegurat que, en tots dos casos, la seua resposta ha sigut la correcta, i ha negat inacció. Segons han explicat fonts de la cúpula d’IU, el procediment en aquestes situacions ha de ser “garantista” i apostar per la mediació, ja que no pot “fer de jutge”.

DENÚNCIA QUE NO HI HA HAGUT SANCIONS

En la seua missiva, Albiol cita en concret al responsable federal d’Organització, Ismael González, i la de Política Institucional, Amanda Meyer, i denuncia que tots dos tenien coneixement de les comunicacions que havien fet diversos treballadors de la Delegació sobre “l’assetjament laboral, moral i físic que estaven patint per part d’eurodiputats/as”.

Segons l’europarlamentària, “la Direcció podria haver iniciat d’ofici un expedient sancionador davant el coneixement de fets tan greus”. “Però no ha sigut així. No hi ha hagut cap tipus de sanció i s’ha instat als treballadors a continuar treballant amb aquestes persones”, lamenta.

“Al no compartir aquestes actuacions per part de la Direcció d’Esquerra Unida, que contravenen els principis més bàsics d’una organització d’esquerres, he decidit dimitir del meu lloc de Portaveu, responsabilitat que em va ser assignada per part de la Direcció d’Esquerra Unida”, conclou.

“LA DIRECCIÓ FEDERAL HA ACTUAT EN TOT MOMENT”

Davant tals acusacions, la direcció federal va a emetre un comunicat amb el qual volen “deixar clar” que “en tot moment” han actuat davant les queixes rebudes per part d’alguns treballadors d’aqueixa Delegació. “La Direcció ha realitzat seguiment, s’ha reunit amb les parts i ha portat la problemàtica als òrgans d’IU en dues ocasions”, expliquen en el text, que signa la Comissió Col·legiada d’Esquerra Unida, i que avança Europa Press.

A més, assenyalen que un dels casos ja es va resoldre amb un procés de mediació, i que l’altre està sent analitzat en aquests moments, ja que se’ls va comunicar per carta “aquesta mateixa setmana”, el passat 1 d’octubre.

“Donada la naturalesa del cas, amb prou faenes tres dies resulta impossible abordar-ho per complet i amb la serietat que requereix. De fet, teníem previst, i així ho farem, abordar aquesta situació en la reunió de la Comissió Col·legiada d’IU del pròxim dilluns 8 d’octubre”, informa la Direcció.

En aquest sentit, la cúpula federal d’IU aprofita el seu comunicat per a informar que van a abordar de nou en els òrgans d’IU “la situació de la delegació”, i que proposaran “solucions concretes que permeten respectar els drets de les companyes que treballen en la delegació i dels càrrecs públics”.

“PRESERVAR LA PRESUMPCIÓ D’INNOCÈNCIA”

En tot cas, la Direcció defensa que ha intervingut “en el dia a dia de la Delegació” i que ha intentat “resoldre els problemes amb la cautela i serietat que correspon”. “Hem de preservar la presumpció d’innocència i alhora la confidencialitat de les persones denunciants fins a l’esclariment dels fets i la presa de decisions corresponent”, afigen.

“El treball de respecte pels drets dels treballadors i dels càrrecs públics ha guiat l’actuació d’aquesta adreça, i per açò s’han pres i se seguiran prenent les mesures que siguen necessàries per a resoldre aquest tipus de conflictes. Assumim la responsabilitat de la gestió de forma col·lectiva com a adreça d’Esquerra Unida i com a adreça de la delegació”, conclou el comunicat de la direcció.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + 12 =

museo etnologia
ficcions 2019-2020
ficcions 2019-2020